Skip to main content

Νεκρός 68χρονος αλλοδαπός ψαροντουφεκάς στη θάλασσα του Λιτοχώρου

Ο άτυχος άνδρας είχε βουτήξει στη θαλάσσια περιοχή Γρίτσα του Λιτοχώρου και αγνοούνταν από εχθές το πρωί - Στη Θεσσαλονίκη η σορός του

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 68χρονος αλλοδαπός υποβρύχιος ερασιτέχνης αλιέας στη θαλάσσια περιοχή Γρίτσα του Λιτοχώρου, σήμερα το πρωί. Ο άτυχος άνδρας αγνοούνταν από εχθές το πρωί.

«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου, για περιστατικό αγνοούμενου 68χρονου αλλοδαπού υποβρύχιου ερασιτέχνη αλιέα. Ο ανωτέρω είχε μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή "ΓΡΙΤΣΑ" Λιτόχωρου Ν. Πιερίας, πρωινές ώρες χθες, για τη διενέργεια υποβρύχιας αλιείας και έκτοτε αγνοείτο», αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Λιμενικού.

Και προσθέτει: «Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, διενεργήθηκαν έρευνες, από ξηράς με δύο μηχανές Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρο τμήμα εθελοντικής ομάδας Πλαταμώνα Πιερίας, ενώ δια θαλάσσης από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ" Ν.Σ.Κ. 27, το Α/Κ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ" Λ.Κ. 789, το Α/Κ "ΣΑΚΗΣ" Σ.ΠΛ. 240, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και ιδιώτες δύτες.

» Ο 68χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο τον μετέφερε στον λιμένα "ΓΡΙΤΣΑΣ" Λιτόχωρου».

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.