Skip to main content

Νεκρός φοιτητής σε επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών στη Βολιβία

Ο διαδηλωτής που υπέκυψε εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά με «σοβαρό κρανιακό τραυματισμό, κάταγμα της βάσης του κρανίου»

Ένας φοιτητής 20 ετών υπέκυψε χθες Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές προσκείμενους στην αντιπολίτευση και υποστηρικτές της κυβέρνησης του προέδρου Έβο Μοράλες στην Κοτσαμπάμπα, στην κεντρική Βολιβία, δήλωσε ιατρική πηγή.

«Ναι, είναι νεκρός (...) εξαιτίας καρδιακής ανακοπής», επιβεβαίωσε γιατρός σε νοσοκομείο στην Κοτσαμπάμπα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που επικαλέστηκαν βολιβιανά ΜΜΕ, ο διαδηλωτής που υπέκυψε εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά με «σοβαρό κρανιακό τραυματισμό, κάταγμα της βάσης του κρανίου» και βρισκόταν ήδη σε κώμα.

Άλλοι περίπου είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια στην Κοτσαμπάμπα. Πλέον ο απολογισμός των διαδηλώσεων που άρχισαν τη Βολιβία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, μετά την αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση επανεκλογή του Μοράλες στην προεδρία στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, ανέρχεται σε τρεις νεκρούς.