Skip to main content

Νεκρός σε τροχαίο ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας (φωτο)

Νεκρός ανασύρθηκε χθες από το αυτοκίνητό του που ενεπλάκη σε τροχαίο, ο Θ. Βενιάνης, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Ομόνεια.

Σε τροχαίο δυστύχημα άφησε την Τετάρτη, γύρω στις 16:00 τοπική ώρα, την τελευταία του πνοή, ο Θεόδωρος Βεζιάνης, ένα από τα ηγετικά στελέχη της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας, Ομόνοια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για άγνωστους λόγους το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ανετράπη, μόλις 3 χλμ. μακριά από την οικία του, στη Φράστανη, απ' όπου ανασύρθηκε νεκρός.

Ο Θεόδωρος Βεζιάνης, ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας, πρωτοστάτησε σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που ο φορέας αυτός διαδραμάτισε. Υπήρξε ένα από τα 5 στελέχη της οργάνωσης που φυλακίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 για τη δράση του. Παρά την προχωρημένη ηλικία του (ήταν 85 ετών), διηύθυνε την εφημερίδα Όραμα, εκδότης της οποίας υπήρξε από το 2000.

Με το θάνατό του ο Θεόδωρος Βεζιάνης αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Θεόδωρο Βεζιάνη έστειλε και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

 

Χθες το απόγευμα ένα τροχαίο ατύχημα πήρε από κοντά μας μία από τις ηγετικές μορφές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το...

Posted by Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας - Konstantinos P. Gioulekas on Thursday, August 6, 2015

Πηγή φώτογραφίας: ellogosar.blogspot.gr