Skip to main content

Νεκρός βρέθηκε στον Έβρο Τούρκος αξιωματικός που καταζητούνταν

Ο Μουσταφά Ζουμρέ ήταν καταζητούμενος για 78 ημέρες και προσπάθησε να περάσει μέσω του ποταμού στην Ελλάδα για να ζητήσει άσυλο.

Τον θάνατο βρήκε ο Τούρκος στρατιωτικός, Μουσταφά Ζουμρέ, την ώρα που προσπάθησε να περάσει μέσω  Έβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο Ζουμρέ ήταν καταζητούμενος για 78 ημέρες και προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη καθώς κατηγορούνταν από τις τουρκικές αρχές πως είχε σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο στρατιωτικός μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα ''Εdirne sonhaber'', οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τα σχέδιά του την ώρα που περνούσε στην Ελλάδα. Ο ίδιος, δεν συμορφώθηκε στις εντολές τους να ακινητοποιηθεί, πήδηξε στο ποτάμι και αφού κολύμπησε για λίγη ώρα στο νερό, μετά εξαφανίστηκε.

Στις 8 Μαρτίου βρέθηκε ένα πτώμα 6 χιλιόμετρα από το σημείο που ο Ζουμρέ εξαφανίστηκε. Η σωρός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη όπου κι επιβεβαιώθηκε μέσω εξέτασης DNA πως πρόκειται για τον Μουσταφά Ζουμρέ.