Skip to main content

Η ομάδα των «6» - Νέο αντιπολιτευτικό μέτωπο στη διοίκηση Μπουτάρη

Οι «6» φιλοδοξούν να διαμορφώνουν με την παρουσία τους και τις ενέργειές τους την αντιπολιτευτική ατζέντα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ένα νέο αντιπολιτευτικό μέτωπο ενάντια στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, έχει συγκροτηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης από δημοτικούς συμβούλους τριών διαφορετικών παρατάξεων.

Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας Ανδρέα Κουράκη, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Γιώργο Αρβανίτη, της Ανοιχτής Πόλης Γιώργο Αϊβαρλή, της Γειτονιές σε Δράση Μόνικα Αιβάζογλου και τον ανεξάρτητο σύμβουλο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οι επαφές των έξι για να συζητούνται ζητήματα που αφορούν τον δήμο και να καθορίζουν κοινή στάση, είναι πλέον συχνές.

Οι «6», οι οποίοι δεν αποκλείεται να αυξηθούν, φιλοδοξούν να διαμορφώνουν με την παρουσία τους και τις ενέργειές τους την αντιπολιτευτική ατζέντα στον δήμο Θεσσαλονίκης, ποντάροντας στο γεγονός ότι κινούνται με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. 

Ήδη αυτή την εβδομάδα η ομάδα των «6» έδωσε τα πρώτα δείγματα με δύο αιτήματα που κατέθεσε για τα προβλήματα από την κακοκαιρία και για το Ρέμα του Κυβερνείου.

Στόχοι της ομάδας είναι να συσπειρώσει γύρω της και άλλους δημοτικούς συμβούλους αλλά και ομάδες πολιτών.

Αυτό που, ωστόσο, μένει να φανεί, ενόψει των εκλογών του 2019, είναι αν η ομάδα αυτή θα λάβει χαρακτηριστικά δημοτικής παράταξης και, αν ναι, ποιο από τα παραπάνω πρόσωπα θα ηγηθεί της προσπάθειας. Ρόλο αναμένεται να παίξει και η στάση των κομμάτων, αλλά και το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση.  Πάντως, αυτά το ζητήματα αναμένεται να ξεκαθαριστούν σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα από το φθινόπωρο.