Skip to main content

Νέο εργοστάσιο γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο για τη ΦΑΓΕ

Σε επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, όπου έχει μεταφέρει την έδρα της από το 2012 προχωρεί η γαλακτοβιομηχανία.

Νέα μονάδα παραγωγής γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο θα δημιουργήσει η ΦΑΓΕ, όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Ομίλου, Κυριάκο Φιλίππου.

Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, ενώ το νέο εργοστάσιο θα είναι το τρίτο στον αριθμό, μετά από εκείνα που διαθέτει η εταιρεία σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Η νέα μονάδα, έκτασης 15 στρεμμάτων, στη βιομηχανική ζώνη Wolser Bettembourg/Dudelange, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2018 ενώ θα δημιουργηθούν 100 θέσεις απασχόληση.

Θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 40.000 τόνων γιαουρτιού ετησίως, για αρχή, το οποίο θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ οι άδειες που έχουν εκδοθεί είναι για παραγωγή 80.000 τόνων ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή γάλακτος κλείνοντας στα τέλη Μαΐου το εργοστάσιο του Αμυνταίου, ενώ ήταν από τις πρώτες, το 2012, που μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο.