Skip to main content

Νέο κατάστημα drive thru στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν τα McDonald's

Δείτε πού θα ανοίξει, μέχρι το τέλος του έτους, το drive thru εστιατόριο των McDonald's στη Θεσσαλονίκη. Επενδύσεις 12 εκατ. από Premier Capital

Την επένδυση περίπου 12 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα 8 ακόμη εστιατορίων McDonald's και τη δημιουργία σχεδόν 250 νέων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε η  Premier Capital, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με το news247.gr, η λειτουργία των δύο πρώτων καταστημάτων έχει ήδη δρομολογηθεί και αφορά ένα στον Πειραιά και ένα στον νομό Θεσσαλονίκης. Το εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το πιο κοντινό χρονικά, περίπου στην περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι drive thru και θα βρίσκεται στην Καλαμαριά, ενώ το κατάστημα στην Αττική θα είναι στο Πασαλιμάνι (πασαρέλα) κοντά στο κατάστημα που είχε η McDonald's στην περιοχή πριν από χρόνια και το έκλεισε.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα καταστήματα σύμφωνα με τον Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital plc, δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα σημεία όμως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε τουριστικά σημεία. Με αφορμή το τελευταίο αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σήμερα ένας μεγάλος αριθμός εστιατορίων είναι εποχικής λειτουργίας σε καθαρά τουριστικά σημεία όπως στα Μάλια στην Κρήτη, στο Φαληράκι της Ρόδου και στον Λαγανά στην Ζάκυνθο.

Η Premier Capital είναι Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. καταναλωτές το χρόνο, και παρουσιάζοντας ετήσιες πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ. Μια ομάδα με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους λειτουργεί πάνω από 130 εστιατόρια McDonald’s σε μεγάλες πόλεις και σημαντικές περιοχές, περιλαμβανομένων 68 McDrive και 40 McCafe’s.

Η Premier Capital είναι μέλος του ομίλου Hili Ventures, με έδρα τη Μάλτα και παρουσία σε 10 χώρες από τη Μεσόγειο και τη Βόρειο Αφρική μέχρι την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται σε διάφορους τομείς, όπως logistics, μηχανική (engineering), τεχνολογία και διαχείριση ακινήτων, ενώ είναι στρατηγικός συνεργάτης της McDonald’s και της Apple, και απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους.

Όπως δηλώνει ο Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital plc, (Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα), «Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald’s στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald’s. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές μας. Στα επόμενα τρία χρόνια σκοπεύουμε να επενδύσουμε περίπου 12 εκατ. ευρώ για να ανοίξουμε 8 ακόμα εστιατόρια και να δημιουργήσουμε σχεδόν 250 νέες θέσεις εργασίας».

Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων της McDonald’s στην Ελλάδα, η McDonald’s συνεργάστηκε με τον γνωστό Έλληνα σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο για τη δημιουργία δύο νέων επετειακών premium burger. Τα νέα burgers Quarter Century Chicken και Quarter Century Beef λανσαρίστηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2016. Απολαύστε τις νέες γεύσεις και γιορτάστε μαζί μας ένα τέταρτο του αιώνα.