Skip to main content

Νέο νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών φέρνει ο Γαβρόγλου

Συναίνεση όλων των κομμάτων στον νέο νόμο που ετοιμάζει για τις μετεγγραφές των φοιτητών ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Νέο νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει διακομματική συναίνεση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν γραπτώς εντός 10 – 15 ημερών τις απόψεις τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και με βάση αυτές να γίνει η συζήτηση ώστε να καταλήξουν στο τελικό Σχέδιο Νόμου.

Μάλιστα, η πρόταση αυτή την έγινε αφού ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις» το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι στα ΤΕΙ γίνονται συνέργειες και συγκλήσεις με τα πανεπιστήμια, για ‘να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα και τι λύσεις θα αναζητήσουμε’.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του νέου Ιδρύματος είπε ότι ‘απολύτως κανένα από τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπονομεύεται ούτε αλλάζει’.

Τέλος, για την αναγνώριση των τίτλων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελλάδα που γίνεται με άρθρο του νέου νομοσχεδίου δήλωσε ότι ‘Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, μπορούμε στον νόμο να διευκρινίσουμε ότι αφορά σε τίτλους μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η χώρα. Η ρύθμιση γίνεται γιατί πρέπει ως χώρα να τηρούμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας».