Skip to main content

Νέο πακέτο τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας

Η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Καν ετοιμάζεται να προτείνει ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 4,8 τρισ. γιεν [58 δισ δολαρίων], στο πλαίσιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για φέτ
Η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Καν ετοιμάζεται να προτείνει ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 4,8 τρισ. γιεν [58 δισ δολαρίων], ανέφερε χθες Σάββατο η οικονομική εφημερίδα Nikkei, στο πλαίσιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για φέτος, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει νέα ύφεση.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής σπανίων μετάλλων, την ανάπτυξη υποκατάστατων, επιδοτήσεις για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομικών με δημόσια έργα, κ.λπ.

Ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Κόμματος συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν το σχέδιο και συμφώνησαν όσον αφορά το μέγεθος και τη γενική του κατεύθυνση, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η πρόταση αναμένεται να κοινοποιηθεί και στην αντιπολίτευση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, κατά το δημοσίευμα.

Η πρόσφατη, συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις με την Κίνα προκάλεσε σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά τις προμήθειες σπανίων μετάλλων και ορυκτών στις Ιαπωνικές βιομηχανίες.