Skip to main content

Νέο βιβλίο για την ΕΕ και τη λειτουργία της από τις εκδόσεις του ΠΑΜΑΚ

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7, στη Θεσσαλονίκη.

Με την παρουσία, μεταξύ άλλων, της πρώην υπουργού, Μαριέττας Γιαννάκου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημητρίου Β. Σκιαδά με τίτλο: «Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Θεωρία και Εμπειρία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7, στη Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο, εκτός από την κ. Μαριέττα Γιαννάκου (πρ. υπουργό, πρ. επικεφαλής Ευρωβουλευτών ΝΔ), θα μιλήσουν οι: 

• Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης τ. βουλευτής, 
• Κωνσταντίνος Λάβδας καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 
• Πάνος Γρηγορίου καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το συντονισμό της παρουσίασης θα έχει ο Ηλίας Κουσκουβέλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κοσμήτορας Σχολής Κ.Α.Ε.Τ. και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το βιβλίο, το οποίο είναι και διδακτικό σύγγραμμα για φοιτητές, εντάσσεται μεταξύ των ελαχίστων στην ελληνική βιβλιογραφία που αναλύουν τη διάδραση μεταξύ ρύθμισης και διακυβέρνησης, τόσο σε εθνικό (ελληνικό) επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσέγγιση που υιοθετείται είναι εξ ορισμού διεπιστημονική, καθώς για την κάλυψη όλων των πτυχών του ζητήματος απαιτείται η συνδυασμένη εφαρμογή πολλών επιστημονικών πεδίων, εκκινώντας από τη νομική επιστήμη ως βασικό πεδίο μελέτης των κανόνων δικαίου, και εν συνεχεία αξιοποιώντας σημαντικό μέρος του γνωστικού πεδίου της πολιτικής επιστήμης και της διοικητικής επιστήμης, ενώ βασικό σημείο εμπλουτισμού της προσέγγισης αποτελεί η επιστράτευση διδαγμάτων της πολιτικής οικονομίας και της δημόσιας οικονομικής.

«Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι υπερήφανες για την προσθήκη του αξιόλογου αυτού νέου βιβλίου στην εκδοτική τους παραγωγή, καθώς αυτό ήδη λαμβάνει αναγνώριση από το ευρύ αναγνωστικό κοινό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Ο Δημήτριος Σκιαδάς έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, ειδικός γραμματέας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο υπουργείο Παιδείας, εκτελεστικός γραμματέας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπροέδρου της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.