Skip to main content

Χαλκιδική: Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων από τον ιδιοκτήτη του Portes Beach

Ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Μπακογιάννης σχεδιάζει την κατασκευή μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στη Νέα Ποτίδαια.

Μία νέα σημαντική τουριστική επένδυση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής σχεδιάζει ο ιδιοκτήτης του Portes Beach και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων του νομού Γεράσιμος Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε στη Voria.gr ότι θα είναι έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με το project στο επόμενο δίμηνο ωστόσο δεν διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να ετοιμάζει μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα, 5 αστέρων, στην ίδια περιοχή που επί πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, δηλαδή στη Νέα Ποτίδαια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε έκταση που ήδη υπάρχει και η οποία δεν είναι όμορη με το Portes αλλά βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από αυτό.

Με αυτή την κίνηση ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του ομίλου Portes, ενισχύει επενδυτικά την δραστηριότητά του στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι τέλη του 2011, οι κύριοι Μπακογιάννης και Παναγιωτόπουλος είχαν πουλήσει σε Ρώσους επενδυτές το Portes Palace, το οποίο μετά από ανακαίνιση, τροποποιήσεις και αναβάθμιση έγινε το 5 αστέρων Pomegranate Wellness Spa Hotel. Στο group των Portes έτσι είχαν παραμείνει το 4 αστέρων Portes Beach και το 5 αστέρων Istion Club & Spa.

Το Istion πέρασε στον έλεγχο της οικογενείας Παναγιωτόπουλου και ο κ. Μπακογιάννης κράτησε το ανακαινισμένο το 2012 Portes Beach.

O κ. Μπακογιάννης εκτιμά πως παρά τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο της Χαλκιδικής, υπάρχουν ακόμη περιθώρια για νέες αναπτύξεις στην Κασσάνδρα όπως και στη Σιθωνία.