Skip to main content

Νεοναζί δήλωσε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας του Ομπάμα

Αμερικανός νεοναζί που είχε εκτοξεύσει απειλές κατά του Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε την Δευτέρα ότι συμμετείχε σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ αλλά και άλλ
Αμερικανός νεοναζί που είχε εκτοξεύσει απειλές κατά του Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε την Δευτέρα ότι συμμετείχε σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ αλλά και άλλων ατόμων.

Ο Ντάνιελ Κάουαρτ, 21 ετών, και ο συνεργός του, Πολ Σλέσελμαν είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008. Οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να εκτελέσουν με σφαίρες 88 μαύρους και να αποκεφαλίσουν άλλους 14. Κατόπιν, ντυμένοι με λευκά σμόκιν, θα έπεφταν με αυτοκίνητο πάνω στον Ομπάμα και θα τον πυροβολούσαν.

Λίγο πριν συλληφθούν είχαν αγοράσει νάιλον σχοινί και μάσκες του σκι. Είχαν επίσης στην κατοχή τους πολλά πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι με κομμένη κάνη.

Ο νεαρός, που παραδέχτηκε επίσης ότι πυροβόλησε εναντίον μιας εκκλησίας μαύρων στο Τενεσί, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη από 10 έως 75 χρόνια.

Ο Σλέσελμαν, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών την εποχή της σύλληψής του, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία και για απειλές κατά της ζωής ενός υποψηφίου για την προεδρία της χώρας. Για τις κατηγορίες αυτές μπορεί να του επιβληθεί κάθειρξη έως 10 ετών.