Skip to main content

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Όπως αποκαλύπτει το FnBDaily.com, ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης θα διαδεχθεί τον Ζωούλλη Μηνά, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής θυγατρικής.

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, για να αναλάβει νέα καθήκοντα στη Heineken Σερβίας ως γενικός διευθυντής, ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης επιστρέφει στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει το FnBDaily.com, ο Έλληνας manager θα διαδεχθεί τον Ζωούλλη Μηνά, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής θυγατρικής της Heineken.

Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Φεβρουαρίου

Ο κ. Δανιηλίδης θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου του 2018. Τον Δανιηλίδη, στη θέση του γενικού διευθυντή Heineken Σερβίας, θα διαδεχθεί ο Viktor Gillhofer, o oποίος διατηρούσε μέχρι πρότινος καθήκοντα διευθυντή στο τμήμα πωλήσεων ζεστής αγοράς της Brau Union Österreich AG, και θα αναλάβει επίσης καθήκοντα τον Φεβρουάριo.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης κατείχε, έως και τις αρχές του 2012, τη θέση του εμπορικού διευθυντή στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με θητεία σε διάφορα πόστα στην εμπορική διεύθυνση της Heineken από το 1992.

Κατά την παραμονή του στη Σερβία τα τελευταία έξι χρόνια, βρέθηκε επικεφαλής της θυγατρικής εταιρείας, η οποία διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής στις περιοχές Zajecar και Novi Sad, απασχολώντας περισσότερους από 270 εργαζόμενους.

Tα brands, τα οποία διακινεί η σερβική εταιρεία, είναι τα εξής: Heineken, Amstel Premium Pilsener, Kapuziner Weissbier, Krusovice Imperial, New Castle Brown Ale, Sol, Lasko Zlatorog, καθώς και εμπορικά σήματα τα οποία παράγονται αποκλειστικά στη Σερβία, όπως τα Zajecarsko, Zajecarsko Dark, Pils Plus και Master beer. Σε επίπεδο διανομής, η σερβική θυγατρική διατηρεί συνεργασία με την CocaCola HBC.

Παραμένει στον Όμιλο ο Ζωούλλης Μηνά

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο επαγγελματικό σταθμό του Ζωούλλη Μηνά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, σε κάθε περίπτωση, όμως, θα διατηρήσει ενεργό ρόλο στους κόλπους της Heineken, με την ανάθεση σε αυτόν νέων καθηκόντων.