Skip to main content

ΓΓΔΕ: Ηλεκτρονική Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών

Με την ηλεκτρονική υπηρεσία οι ενδιαφερόμενες δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να πιστοποιούν τους πολίτες για χρήση δικών τους ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Mε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ρυθμίζονται τα ζητήματα χρήσης από τους φορείς, της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών, που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. (Δ.ΗΛΕ.Δ.), στο πλαίσιο της ανάγκης διαλειτουργικότητας των φορέων της Ελληνικής Διοίκησης προς όφελος των πολιτών.

Με την εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενες δημόσιες υπηρεσίες, ν.π.δ.δ., εποπτευόμενα ν.π.ι.δ. κ.λπ. μπορούν να πιστοποιούν τους πολίτες για χρήση δικών τους ηλεκτρονικών εφαρμογών και συστημάτων, χωρίς να απαιτείται να υποστούν -οι φορείς και οι πολίτες-  χρονοβόρες ή / και κοστοβόρες διαδικασίες αυθεντικοποίησης.

Ήδη αρκετοί φορείς έχουν αιτηθεί την υπηρεσία, η οποία προσαρμοσμένη κατά περίπτωση είναι διαθέσιμη προς χρήση, συνάδει με το πνεύμα της εποχής και συνεισφέρει ουσιαστικά τόσο στη συλλογική προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων όσο και στην παροχή ποιοτικά βελτιωμένων υπηρεσιών από την Ελληνική Διοίκηση στους διοικούμενους πολίτες.