Skip to main content

Νικηφορίδης σε Μπουτάρη: Ο κόσμος χαίρεται το έργο που πολεμάς

Ο αρχιτέκτων της Νέας Παραλίας καταγράφει την αρνητική στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης από την αρχή που ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης.

Απάντηση στα όσα ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τη Νέα Παραλία έδωσε μέσω facebook ο αρχιτέκτων του έργου Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Η νέα κόντρα έχει ξεσπάσει εξαιτίας της πρόθεσης του δήμου Θεσσαλονίκης να νοικιάσει πέντε περιπτέρα σε αναψυκτήρια και να επιτρέψει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εκτός των καταστημάτων, σε συνολικά επιφάνεια 500 τ.μ.. Ο σχεδιασμός του δήμου έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας που διοργανώνει την Κυριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων εκτός των περιπτέρων.

Στην ανάρτησή του ο κ. Νικηφορίδης ρωτά τον δήμαρχο εάν έχει καταλάβει πόσο χαίρεται ο κόσμος το έργο που, όπως αναφέρει, ο ίδιος πολεμά. Επιπλέον, ο αρχιτέκτων της ανάπλασης Νέας Παραλίας καταγράφει τις θέσεις του δημάρχου από την αρχή που ξεκίνησε το έργο, κάνοντας λόγο για αρνητική στάση του κ. Μπουτάρη στην ανάπλαση.

Αναλυτικά το σχόλιο του Πρόδρομου Νικηφορίδη:

Καταψήφιζε την ανάπλαση επί 10 χρόνια, θα της άλλαζε τα φώτα αν μπορούσε, (τον σταμάτησε το ΕΣΠΑ). Στη 1η προεκλογική του συγκέντρωση στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ τον Ιούνιο του 2010 δήλωνε ότι η ανάπλαση είναι άχρηστη, μόνο μερικές ομπρέλες για τους ψαράδες έπρεπε να τοποθετηθούν.

Όταν έγιναν τα εγκαίνια της Ανάπλασης έδωσε συνέντευξη τύπου για την πεζοδρόμηση μιάς μέρας της Παλιάς Παραλίας και αγνόησε την ανάπλαση, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει σε αυτή την πόλη.

Τώρα θέλει να μεταφέρει την κατάντια της Πλατείας Αριστοτέλους στη Νέα Παραλία. Λέει ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες ενώ υπάρχουν και δεν τις λειτουργούν. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!!! Κύριε Δήμαρχε έχετε καταλάβει πόσο χαίρετε ο κόσμος το έργο που πολεμήσατε;