Skip to main content

Νοτοπούλου: Εξωστρέφεια στο ΥΜΑΘ - Κόλλια: Ζήτω η Μακεδονία! (vid)

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης - Τι δήλωσαν Κ. Νοτοπούλου και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, με δάκρυα από την απερχόμενη και αμηχανία από τη νέα υπουργό, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης από την κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην Κατερινα Νοτοπουλου.

Η νέα υπουργός ευχαρίστησε για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπό της, με το νέο της πόστο να τη γεμίζει με αίσθημα ευθύνης, υποσχόμενη ότι θα δουλέψει σκληρά για να αναβάθμιση το υπουργείο.

Ευχαρίστησε την κ. Κόλλια για τη συνεργασία τους τα τελευταία δύο χρόνια, που εργάζονταν μαζί στο Διοικητήριο και τόνισε ότι το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που αποτέλεσε άλλωστε και θεσμό στον οποίο έδωσε υπόσταση η κ. Νοτοπουλου, θα συνεχίσει το έργο του.

«Με ειλικρινή συνεργασία θα δουλέψουμε για την αναβάθμιση του ΥΜΑΘ, με στόχο η Μακεδονία και η Θράκη να είναι πρωτοπόρες στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Νοτοπουλου έδωσε το στίγμα της πολιτικής της και ως πολιτική προϊσταμένη της ΕΥΑΘ, λέγοντας ότι ύδρευση και αποχέτευση θα παραμείνουν δημόσια αγαθά, ενώ επέμεινε στη στενή συνεργασία του ΥΜΑΘ με τα άλλα υπουργεία και στην εξωστρέφειά του.

«Σε αυτή τη νέα εποχή θέλουμε να γράψουμε μια νέα σελίδα για τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης», είπε η νέα υπουργός, χωρίς να αποφύγει το άγχος του πρωτάρη, έχοντας μια στιγμή αμηχανίας που πέρασε ως ευχάριστη στιγμή.

Η κ. Κόλλια ήταν συγκινημένη, καθώς έπειτα από τριάμισι χρόνια στο Διοικητήριο, αλλάζει κυβερνητική θέση.

Στο χαιρετισμό της επεσήμανε το βαρύ κλίμα υπό το οποίο γίνεται η τελετή, με το χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας και την τραγωδία στο Μάτι.

Στο μίνι απολογισμό του έργου της ως ΥΜΑΘ, τόνισε ότι επιτεύχθηκε διεθνής πολιτική αναβάθμιση της χώρας και υπογράμμισε: «Για μένα η προσπάθεια για τη Μακεδονία και τη Θράκη συνεχίζεται. Είμαι υπερήφανη για το έργο στο ΥΜΑΘ και χαίρομαι που θα παραμείνει σε γυναικεία χέρια. Καταφέραμε παρά πολλά, παρά τους κάποιους μικρόψυχους που περίμεναν από εμάς το αντίθετο. Η Θεσσαλονίκη έγινε επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια».

Η απερχόμενη υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ΔΕΘ, το ρόλο της για τη Θεσσαλονίκη και τη διοίκησή της.

«Εύχομαι η κ. Νοτοπούλου να συνεχίσει το έργο της και το δικό μου έργο. Θα με έχει πάντα δίπλα της όποτε με χρειαστεί. Ο θεσμός του ΥΜΑΘ είναι πολύτιμος», είπε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, και κλείνοντας ευχήθηκε «Καλή αρχή Κατερίνα», ενώ ζήτησε από όλους να ζητωκραυγάζουν: «Ζήτω η Μακεδονία».