Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας

Σήμερα δεν θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup.

Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Κάτι το οποίο δείχνει ότι «όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί» πρόσθεσε.

«Σήμερα θα συζητήσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να επιτευχθούν και την τυπική διαδικασία λήψης αποφάσεων που περιλαμβάνει την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια, τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup. Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα δεν θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια» συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.

Σχετικά με τον νέο πρόεδρο του Eurogroup που θα εκλεγεί σήμερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο.