Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα από τον ESM θα ζητήσει η Ελλάδα

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπου θα συζητηθεί ελληνικό αίτημα για βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα-γέφυρα.

Νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Ακούσαμε τον νέο Έλληνα συνάδελφό μας. Ακούσαμε τι σήμαινε το ελληνικό δημοψήφισμα. Δεν έκανε προτάσεις αλλά θα μας στείλει επιστολή με την οποία θα ζητά νέα βοήθεια από τον ESM και προτάσεις στη συνέχεια», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η ελληνική πλευρά θα ζητήσει βοήθεια από τον ESM για να υπάρξει βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης.

«Ο χρόνος μας πιέζει και το γνωρίζουν και οι Έλληνες συνάδελφοι. Ίσως να έχουμε και σήμερα τις νέες ελληνικές προτάσεις. Θέλουμε μια νέα επιστολή - αίτημα για βοήθεια προς τον ESM. Εάν έχουμε κάτι απτό θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν το Eurogroup είναι διατεθειμένο να δώσει σήμα ώστε η ΕΚΤ να ανοίξει κανάλια ρευστότητας στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης είναι ανεξάρτητος φορέας και ποτέ δεν γίνονται σε αυτήν υποδείξεις για το τι πρέπει να αποφασίσει.