Skip to main content

Νταλάρας και Μαχαιρίτσας απόψε στη μουσική σκηνή της ΔΕΘ

Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη μουσική σκηνή που βρίσκεται στη νότια πύλη της ΔΕΘ, γύρω στις 9.30 το βράδυ.

Απόψε, στις 21:30, οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη μουσική σκηνή που βρίσκεται στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Πρόκειται για τους Γιώργο Νταλάρα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα παρουσιάσουν το πλούσιο ρεπερτόριο.

Ωστόσο χθες μνήμες της Θεσσαλονίκης του 1917 και πολεμικές τέχνες από την Κίνα συνυπήρξαν χθες στον χώρο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία έχει ήδη υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της λειτουργίας της. Χθες παρουσιάστηκε η μακέτα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης του 1917, η οποία έχει στηθεί έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ. Εκεί, συνοδεία των εμβατηρίων της μπάντας του Γ΄ Σώματος Στρατού, δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τη δράση «Έγινε η σπίθα Πυρκαγιά» και πληροφόρηση από τον σκηνογράφο, Γιάννη Κατρανίτσα, για το τι αποτυπώνει η μακέτα και πώς κατασκευάστηκε.

Χθες, στις 8 το βράδυ εγκαινιάστηκε στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού». Με «όπλο» την κοινή γλώσσα της τέχνης, 21 εικαστικοί-ζωγράφοι και γλύπτες του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου- με 25 έργα κατέγραψαν το δράμα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς.

Στις 21:30 χθες, στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ τραγούδησαν ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Μακρόπουλος.