Skip to main content

Ντέρμπι ώρα μηδέν

Η πιο μεγάλη ώρα για Άρη και ΠΑΟΚ έφτασε, καθώς στις 19:30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Η ώρα για το δικό μας clasico ήγγικεν. Άρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν αγώνα που, εκτός από το γόητρο, έχει και σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο.

Βέβαια, αυτός που θέλει περισσότερο τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους είναι ο Άρης, που δε θέλει να δει το τρένο των πλέι-οφ να ξεμακραίνει. Η επιστροφή του αρχηγού, Σέρχιο Κόκε, στην ενδεκάδα, καθώς και η πιθανή συμμετοχή του Μενδρινού, σε συνδυασμό με την παρουσία του Νέρι Καστίγιο στην αποστολή ενδυναμώνουν τη μεσοεπιθετική γραμμή των κιτρίνων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο.

Ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Βαγγέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο και Μίσελ θα απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Οι Τόχα και Φατί θα παίξουν στον άξονα, ενώ ο Χαβίτο θα παίξει στα δεξιά και ο Τσέζαρεκ στη γραμμή κρούσης. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Κόκε θα παίξει πίσω από τον Κροάτη φορ, με τον Μενδρινό στην αριστερή πτέρυγα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν αντίστροφα. Το βέβαιο είναι πως η διάταξη της ομάδας θα είναι το 4-2-3-1, καθώς αυτό προτιμά ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Στον στρατόπεδο των φιλοξενουμένων, ο Μάκης Χάβος προσπαθεί να διατηρήσει τη συγκέντρωση των παικτών του σε υψηλά επίπεδα και να τους πείσει ότι προέχει το παιχνίδι με τον Άρη και πρέπει να ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτό, πριν τη μάχη Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η αδυναμία του Αθανασιάδη να προπονηθεί για τρίτη ημέρα ώθησε τον Χάβο να συμπεριλάβει στα πλάνα του τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλά, Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια, Ιβιτς και Μουσλίμοβιτς, με τον Κλάους, πάντως, να βρίσκεται στην αποστολή, σε αντίθεση με τον Αρίας που περιμένει να εκδοθεί το δελτίο του.