Skip to main content

Ντίλαρντ: Τιμή μου που θα φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να δίνω στην ομάδα μου τη νίκη τις στιγμές που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος γκαρντ του «Δικεφάλου»

Για τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ και τους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν μίλησε στην εφημερίδα «Forza», ο Κέβιν Ντίλαρντ υπογραμμίζοντας πως είναι έτοιμος να ηγηθεί του «Δικεφάλου», τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος άσος των «ασπρόμαυρων»:

-Ποια είναι τα στοιχεία που σε έκαναν να πεις το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Η μεγάλη ιστορία της ομάδας, η δίψα που υπάρχει για τις νίκες και η πίστη που έδειξαν οι άνθρωποι του συλλόγου προς το πρόσωπο μου, με έκαναν να είμαι σίγουρος για την επιλογή μου».

-Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία, που είχες με τον Ηλία Παπαθεοδώρου;

«Οι επαφές που είχα με τον κόουτς ήταν καθοριστικές. Θέλω να είμαι όλο το χρόνο στη Θεσσαλονίκη και η σχέση μου με τον προπονητή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ήθελα να μιλήσω μαζί του για να καταλάβω το όραμα του για την ομάδα για να βοηθήσω κι εγώ όσο περισσότερο μπορώ ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Τι γνωρίζεις για τον ΠΑΟΚ;

«Ξέρω για την τεράστια ιστορία του συλλόγου και για τους φιλάθλους, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Είναι τιμή μου, που θα φορέσω τα ασπρόμαυρα και θα εκπροσωπώ τον σύλλογο. Ξέρω ότι η ομάδα έχει αρκετά χρόνια να πάρει ένα τρόπαιο και θέλω να την βοηθήσω να επιστρέψει στις επιτυχίες».

-Ο κόσμος περιμένει από σένα να είσαι ο ηγέτης της ομάδας…

«Είμαι έτοιμος να ηγηθώ! Πιστεύω ότι με τη δουλειά μου και με τη βοήθεια του Θεού, θα είμαι σε θέση να το κάνω. Ο κόσμος μπορεί να υπολογίζει σε μένα…»

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη σεζόν που έρχεται;

«Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες θα έχουμε τους ίδιους στόχους και αυτοί θα είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα, να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στη σεζόν. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να δίνω στην ομάδα μου τη νίκη τις στιγμές που πρέπει».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ μέσω της FORZA;

«Μέσα στη σεζόν μπορεί να έρθουν στιγμές που δεν θα είναι καλές, αλλά δεν θα αποτύχουμε. Πιστέψτε σε μας, υποστηρίξτε μας, πολεμήστε για εμάς και εγώ θα πολεμάω κάθε βράδυ στο γήπεδο για να σας κάνω να γυρνάτε χαρούμενοι σπίτια σας. Τα λέμε σύντομα από κοντά»

Διαφορετικός σε σχέση με την Πάτρα

«Ωρίμασα και εξελίχθηκα»

Ο Κέβιν Ντίλαρντ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από τον Απόλλωνα Πάτρας τη σεζόν 2015-2016. Τα νούμερα του ήταν εντυπωσιακά, καθώς είχε 18.6 πόντους (52.6% στα δίποντα, 40.5% στα τρίποντα και 89.7% στις βολές), 4 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ ανά αγώνα, αλλά όπως δηλώνει το παιχνίδι του είναι πλέον καλύτερο. «Είχα μια πολύ καλή σεζόν με τον Απόλλωνα, αλλά πλέον έχω ωριμάσει περισσότερο και έχω εξελιχτεί αγωνιστικά». Η γνώμη του, πάντως, για το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ θετική: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τον σεβασμό όλων. Το επίπεδο των ομάδων και των παικτών είναι πολύ υψηλό και αυτό είναι κάτι που με… εξιτάρει».

Η προσωπική ζωή του Κέβιν Ντίλαρντ

«Η πρόταση γάμου και ο πατέρας μου»

Ο Κέβιν Ντίλαρντ διανύει περίοδο… αλλαγών καθώς μία μέρα με τον… γάμο του με τον ΠΑΟΚ έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του, με την οποία είναι μαζί από το σχολείο: «Ήταν ένα σημαντικό διήμερο για μένα. Νιώθω ευλογημένος που έχω σπουδαίους ανθρώπους δίπλα μου, γιατί με βοηθούν να εξελίσσομαι».

Ο νέος άσος του ΠΑΟΚ μεγάλωσε ουσιαστικά χωρίς μητέρα, καθώς την έχασε πριν συμπληρώσει δύο χρόνια ζωής. Έτσι, μεγαλώνοντας ανέπτυξε μία πιο στενή σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν αυτός που τον μύησε στο μπάσκετ, καθώς σε όλη του τη ζωή ασχολείται με το άθλημα: «Ο πατέρας μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και κατ΄επέκταση στην καριέρα μου. Ήμασταν μόνο οι δυο μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου και έτσι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μου οφείλεται στον τρόπο, που με καθοδήγησε».