Skip to main content

Ντιμιτρόφ από Θεσσαλονίκη: Σκληρός διαπραγματευτής ο Κοτζιάς

Υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση, έχουμε αφιερώσει ημέρες και νύχτες σκεπτόμενοι ο ένας τις αγωνίες του άλλου, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Εξαιρετικό οικοδεσπότη» παρότι «σκληρό διαπραγματευτή» χαρακτήρισε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά μετά το τέλος της τετραμερούς Συνόδου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πολλά έχουν συμβεί στο διάστημα μετά την πρώτη συνάντηση με τον Ελληνα ΥΠΕΞ στις 14 Ιουνίου του 2017. «Πλέον υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και κατανόηση. Έχουμε αφιερώσει ημέρες και νύχτες σκεπτόμενοι ο ένας τις αγωνίες του άλλου», τόνισε.

Αναφορικά με τα περιθώρια χρόνου για τη λύση του ζητήματος, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως αυτά δεν σχετίζονται απαραίτητα με τη φύση της ίδιας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης αλλά με τη φύση του «ευρωπαϊκού τρένου» και ανέφερε χαρακτηριστικά τη συνάντηση του Ευρωπαικού Συμβουλίου και τη Σύνοδο στα τέλη του Ιουνίου.

«Με λίγη δημιουργικότητα και κινητικότητα και από τις δύο πλευρές ίσως υπάρξει χρόνος να προλάβουμε το τρενο της Ευρώπης», σημείωσε.