Skip to main content

Ντοκιμαντέρ για την «Ιστορία της ΔΕΘ»

Η πλούσια ιστορία της ΔΕΘ, ενός θεσμού που κλείνει φέτος τα 88 χρόνια του και συνδέεται με ορισμένες από τις σημαντικότερες εξελίξεις της χώρας, θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνει η ΔΕΘ

Η πλούσια ιστορία της ΔΕΘ, ενός θεσμού που κλείνει φέτος τα 88 χρόνια του και συνδέεται με ορισμένες από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ιστορία της ΔΕΘ», το οποίο αναδεικνύει τις κυριότερες πτυχές της μακράς πορείας του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα τιμήσει τον δημοφιλή ηθοποιό κ. Κώστα Βουτσά και τον επιχειρηματία, κ. Παύλο Κοντέλλη, οι οποίοι έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της ΔΕΘ.

Ο κ. Κώστας Βουτσάς θα τιμηθεί για την μακρόχρονη πορεία του στα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα της χώρας, η οποία συχνά συμπορεύτηκε με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, θα προβληθεί και η κινηματογραφική ταινία «Κάτι να καίει», στην οποία πρωταγωνιστεί και γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκ των διοργανώσεων της ΔΕΘ.

Ο κ. Παύλος Κοντέλλης, που ηγείται του ομίλου Π.Ι. Κοντέλλης, θα τιμηθεί για το γεγονός ότι επί σειρά δεκαετιών συμμετείχε ως εκθέτης, τόσο στη ΔΕΘ όσο και σε κλαδικές εκθέσεις, στηρίζοντας έμπρακτα και διαχρονικά το έργο του εθνικού εκθεσιακού φορέα.