Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Εφικτός ο στόχος έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

Για τον προϋπολογισμό του 2017 τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή οι δημοσιονομικοί στόχοι του θα επιτευχθούν.

Η προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης ξεκίνησε, ενώ ο στόχος για ολοκλήρωσή της μέχρι το τέλος του έτους είναι εφικτός, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θεωρεί ως βασικά συστατικά της τρίτης αξιολόγησης, την εξέταση των προπαιτούμενων, που σε πολλές περιπτώσεις, αφορούν διάφορα στάδια αποφάσεων, οι οποίες έχουν ήδη ληφθεί, καθώς επίσης τον προϋπολογισμό του 2018 και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που έχει συμφωνηθεί.

Για τον προϋπολογισμό του 2017 τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή οι δημοσιονομικοί στόχοι του (πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ) θα επιτευχθούν, μεταδίδει η Ναυτεμπορική.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, ο στόχος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους είναι εφικτός, είπε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έστελνε θετικό μήνυμα στους επενδυτές εντός και εκτός συνόρων, πως το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, η οικονομία ανακάμπτει και η χώρα βγαίνει στις αγορές.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως στη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς τις καθυστερήσεις του παρελθόντος.