Skip to main content

Ντράγκι: Η Ελλάδα αποφασίζει πότε θα επιστρέψει στις αγορές

Το τρίτο πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί ώστε οι αγορές να πειστούν για την προοπτική εξόδου από την κρίση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

H επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Επανέλαβε ότι το τρίτο πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε οι αγορές να πειστούν για την προοπτική εξόδου από την κρίση.

«Η δραστηριότητα όσον αφορά τις εκδόσεις χρέους θα πρέπει να είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής όπου θα υπάρχει η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και η επιστροφή θα πρέπει να είναι με μόνιμο τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Ντράγκι.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας, τονίζοντας πως είναι «πρόωρο να μιλάμε για άλλα θέματα».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην οικονομία, όμως υπογράμμισε ότι προέχει η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος το οποίο ως γνωστόν ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.

Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει το πράσινο φως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο φαίνεται να ανησυχεί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρεόυς, γι' αυτό και έχει θέσει «ταβάνι» στο ελληνικό χρέος.

Δημοσίευμα της WSJ ανέφερε ότι αναμένεται η έγκριση του ελληνικού προγράμματος από το Ταμείο στη σημερινή συνεδρίαση (δείτε εδώ).