Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΝΤΡΑΓΚΙ: ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι τα προαπαιτούμενα αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς και ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

Καμία αντιπαράθεση δεν υπήρξε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ σχετικά με τα προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ακρόασης που είχε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή, σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου που σημείωνε ότι κατά το περασμένο Eurogroup, o επικεφαλής της ΕΚΤ αμφισβήτησε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα, ο Μ. Ντράγκι είπε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι σωστό» και ότι δεν υπήρξε «κάποια αντιπαράθεση».

«Υπήρχε μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», ανέφερε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει «πολλά» και ότι απομένουν «κάποιες ενέργειες» που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο πρόγραμμα, είπε πως «δεν είναι δουλειά του προέδρου ΕΚΤ», να εξετάσει κάτι τέτοιο, αλλά των κρατών-μελών, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ο κ. Τσακαλώτος είπε το ίδιο. Το θέμα πηρέ μεγάλες διαστάσεις από τον Τύπο», κατέληξε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν συμμερίζεται τις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία στη βάση των ανακοινώσεων του Eurogorup αλλά και της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης ή εάν είναι περισσότερο απαισιόδοξος είπε: «Όχι δεν είμαι απαισιόδοξος. Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ανέφερε ότι ιδίως στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απαιτείται μια αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογή τους. Σημείωσε ότι τα θεσμικά όργανα αναμένεται να το εξετάσουν κατά τις αρχές Μαρτίου, οπότε θα είναι διαθέσιμες κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ