Skip to main content

Ντροπιαστικός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ στη Σουηδία (video)

Με πρωταγωνιστή τον Γκόντος, οι κυπελλούχοι Σουηδίας αφήνουν τον «Δικέφαλο» για πρώτη φορά εκτός ομίλων του Europa League μετά από πέντε χρόνια!

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Έστερσουντ για τη φάση των play-off του Europa League, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ του αγώνα της Τούμπας που πέτυχαν οι Σουηδοί (3-1) του στερεί την πρόκριση για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που οι «ασπρόμαυροι» θα μείνουν εκτός από τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τον αποκλεισμό τους από τη Ραπίντ Βιέννης στις αρχές της νέας εποχής του συλλόγου με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη.

Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στη «Jämtkraft Arena» και δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στα δύο γκολ του 24χρονου επιθετικού Σαμάν Γκόντος (70’, 77’) χάνοντας μάλιστα στο φινάλε ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν στο 4’ και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πέδρο Ενρίκε εκτέλεσε φάουλ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να παίρνει ανάποδη κεφαλιά αλλά κανείς δεν βρήκε τη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει εκτός εστίας.

Το τελικό σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή Ρατσκόβσκι δημιούργησε αναπόφευκτα κοντράστ συναισθημάτων με τους παίκτες της κυπελλούχου Σουηδίας και τον πρωτομάστορα της μεγάλης αυτής επιτυχίας, Γκράχαμ Πότερ να γίνονται ένα κουβάρι σε αντίθεση με αυτούς του ΠΑΟΚ, η πλειονότητα εξ αυτών με κατεβασμένα τα κεφάλια να αναζητούν το πώς χάθηκε αυτή η πρόκριση, που με το σκορ του πρώτου αγώνα έδειχνε να είναι ελεγχόμενη και στα χέρια τους…

Οι συνθέσεις:

Έστερσουντς (Πότερ): Κεϊτά, Σομί (60' Σόμι), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Μουκίμπι (67΄Βίντγκρεν), Νούρι, Μπασιρού, Έντουαρντς, Αϊές, Χόπκατ (90' Μενσά), Γκόντος.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου):  Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Κουλούρης), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (60' Ενρίκε), Μακ (86' Λημνιός), Κάμπος, Πρίιγοβιτς.