Skip to main content

Ο λογογράφος του Τσίπρα και τα δύο μέτρα και σταθμά του Μπαλαούρα

Ποιος γράφει τους λόγους του πρωθυπουργού και τον εκθέτει; Ποιος του είπε ότι πρόκειται για επιτυχία του Οδυσσέα που έφτασε στην Ιθάκη;

Ποιος γράφει τους λόγους του πρωθυπουργού και τον εκθέτει; Ποιος του είπε ότι πρόκειται για επιτυχία του Οδυσσέα που έφτασε στην Ιθάκη, και μας διαβεβαιώνει ότι θα φτάσουμε κι εμείς; Ο Οδυσσέας μόνος του πράγματι επέτυχε και έφτασε στο τέρμα, αλλά με όλους όσοι τον ακολουθούσαν να εξαφανίζονται.

Τι εννοεί ο πρωθυπουργός; Ότι θα φτάσει στην Ιθάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι οι άλλοι να πάμε να πνιγούμε, όπως οι Ιθακήσιοι που συνταξίδευαν με τον Οδυσσέα; Τέτοιο ταξίδι για την Ιθάκη δεν έχει αίσιο τέλος, παρά μόνο για την ηγεσία.

Ας αφήσει ο πρωθυπουργός την Ιθάκη, κι ας πάει μέχρι το Ελληνικό. Μπορεί; Αφού μέχρι εκεί δεν μπορεί ή δεν θέλει να πάει, για την Ιθάκη το ταξίδι είναι απλησίαστο. Δεν έχουμε άλλωστε καμιά διάθεση να τον ακολουθήσουμε, για να σκυλοπνιγούμε όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα.

Τι δεν ξεχνάω… Ότι ο Ερντογάν μάς απειλεί με τους μετανάστες, από την στιγμή που Τσίπρας και Χριστοδουλοπούλου εφάρμοσαν πολιτική ανοικτών συνόρων, υπό τα χειροκροτήματα της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που εξυπηρέτησαν τους Γερμανούς επιχειρηματίες με τα φθηνά εργατικά χέρια. Μια ακόμη επιτυχία της "πρώτη φορά Αριστερά", εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Μπαλαούρας εμφανίστηκε τσιγκούνης στα έξοδα για το Άγιο Φως, αλλά χουβαρντάς για το επιζήμιο ταξίδι στον Φιντέλ. Λεφτά για να "μοιρολογήσει" ο πρωθυπουργός τον δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο και να πάει στην Αβάνα αεροπορικώς, υπήρχαν.

[Και ήταν επιζήμιο, επειδή ήταν ο μόνος δυτικός ηγέτης που παρευρέθηκε, κόντρα σε ΗΠΑ και Ε.Ε., με τον Ζουράρι κατενθουσιασμένο να δηλώνει ότι μας εκτίμησαν 100 εκατ. Λατινοαμερικάνοι, και να ξεχνά ότι μας ενδιαφέρει η εκτίμηση ενός, είτε λέγεται Τραμπ, είτε Λαγκάρντ, είτε Σόιμπλε. Οι λατινοαμερικανικές εκτιμήσεις είναι για τους ομφαλοσκόπους των γκρουπούσκουλων].

Ο πρωθυπουργός δήλωσε άθεος. Ως ηγέτης όλων, καλώς έκανε και πήγε στην λειτουργία της Ανάστασης. Για να αποδείξει όμως ότι δεν ήταν λαϊκίστικη η παρουσία του [όπως και των δηλωμένων άθεων υπουργών του που κρατούσαν και λαμπάδα με το Άγιο Φως που περιφρονούν] θα πρέπει να πάει και σε προσευχή στο Τζαμί και στη Συναγωγή, τιμώντας και το θρήσκευμα των μειονοτήτων. [Έχει κι εκεί ψήφους].

Όταν ακούω τους πολιτικούς μας, να μάς διαβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα θα δει καλύτερες μέρες, μου έρχεται στο νου η ελπίδα που φώλιαζε στις καρδιές των σκλαβωμένων Ελλήνων, ότι όπου νάναι θα αποτινάζουν τον οθωμανικό ζυγό. Κι έκαναν οι άμοιροι προ-προπαππούδες μας 77 κινήματα (κατ’ άλλους 127), πέτυχαν εν μέρει την απελευθέρωση, αλλά μετά από 400 χρόνια. Λες;

Ευχές για Καλό Πάσχα σε όλους τους χριστιανούς έστειλε μέσω γραπτής του δήλωσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνει: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δυνατότητα των πολιτών μας, να ζήσουν ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους». [Άραγε, έμαθε αυτά τα κόλπα ο Ερντογάν, από τους δικούς μας πολιτικούς – που άλλωστε προηγούνται].