Skip to main content

Όσα ξέχασε ο Κοντονής για τον Στάλιν και η δικτατορία στη Βενεζουέλα

Ο... δικαιολογημένος βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο και το λάθος του Σταμάτη Σπανουδάκη...

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας, οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο και τράκαρε με λεωφορείο. Νομίζω πως δεν πρέπει να τιμωρηθεί. Γενικώς οι ΣΥΡΙΖΑίοι το ανάποδο το θεωρούν κανονικό. Όλες οι αποφάσεις τους αυτό βεβαιώνουν. Δεν πρέπει επομένως να τιμωρηθεί ο βουλευτής, για μια πολιτική πλάνη που ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στη σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε η προεδρεύουσα Εσθονία να συμμετάσχει σε συνέδριο για τα κομμουνιστικά εγκλήματα, απαντά για… την άνοδο του εθνικισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει τον στρατό της ΕΣΣΔ ως τον ... απελευθερωτή της Ευρώπης και παρουσιάζει τον κομμουνισμό ως τη... μήτρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας καθώς όπως αναφέρει γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα.

Και αρνήθηκε συμμετοχή η Ελλάδα, μόνη από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Καλά οπαδοί του Μαδούρο, αλλά και υμνητές του Στάλιν επίσημα, πλέον; Δεν άκουσε ο Κοντονής τίποτε για τα εγκλήματα του Στάλιν; Έκανε αναφορά για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, αλλά του διέφυγε ότι και ο Στάλιν σκότωσε 300.000 Εβραίους.

Όπως ξέχασε ότι…ο  απελευθερωτής της Ευρώπης Σοβιετικός Στρατός κατέκτησε την μισή Πολωνία, ήταν σύμμαχος του Χίτλερ που κατέκτησε την άλλη μισή, και έβαλε στο μαντρί της στυγνής δικτατορίας την μισή Ευρώπη. Τι στην ευχή, και την ιστορία διαβάζουν ανάποδα;

Το ότι σε κάθε χώρα θα υπάρχει μια μικρή μειονότητα που δεν θα ενοχλείται από τα εγκλήματα του Χίτλερ ή του Στάλιν δεν είναι περίεργο. Διάφορες μικρές κοινωνικές ομάδες υπάρχουν στις χώρες με εξωφρενικές αντιλήψεις. Το ότι όμως, θα αποφασίζει το 4% για ιδεολογικά θέματα εκπροσωπώντας και εκθέτοντας όλον τον λαό, αυτό είναι πρωτοφανές. Με τον λαό να… κοιμάται. Καλά έλεγε επομένως ο Πλάτων, ότι κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.

Πολύ επωφελής η ρωσοφοβία για τις αμερικανικές εταιρείες οπλικών συστημάτων. Όλες οι γειτονικές της Ρωσίας χώρες στην Ευρώπη, τρέχουν στον θείο Σαμ να τις εξοπλίσει, με το αζημίωτο. Η φάμπρικα του ρωσικού κινδύνου γεμίζει τα ταμεία στις αμερικανικές φάμπρικες.

Και επίσημα δικτατορία η Βενεζουέλα. Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που «εξελέγη» από τον Μαδούρο, ανέλαβε την εξουσία του Κοινοβουλίου της χώρας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, και θα αυτή θεσπίζει νόμους.

Άκου τώρα… Οκτώ τζιχαντιστές του ISIS σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν προετοίμαζαν ένα γάιδαρο-βόμβα, για τους εχθρούς τους, και έσκασε η βόμβα μπροστά τους. Δεν μάθαμε αν ο γάιδαρος προσφέρθηκε οικειοθελώς για την αποστολή, ή χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι Πολάκη για εκφοβισμό του.

Ο Σπανουδάκης ζήτησε να δώσει συναυλία στο Ηρώδειο και -φυσικά- του αρνήθηκαν. Έκανε το λάθος να δηλώσει αστός και πιστός χριστιανός. Του χρόνου, να υπογράψει την αίτηση ως προοδευτικός και θαυμαστής του Μαδούρο [αν υπάρχει ως τότε]. Μαζί με το Ηρώδειο θα πάρει και μια φωτογραφία του φιλεύσπλαχνου Στάλιν, με αυτόγραφο του Κοντονή.