Skip to main content

Ο αντικαπνιστικός νόμος και οι καταλήψεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ανενεργός αντικαπνιστικός νόμος, οι καταλήψεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και οι «αριστεροί» που ψηφίζουν νόμους οι οποίοι τσακίζουν τον λαό.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός ανάγγειλε ότι και το κάπνισμα με ηλεκτρονικό τσιγάρο θα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους. Επιβάλλεται η διευκρίνιση τι εννοεί «κλειστό χώρο», επειδή εγώ εκτός από τις εκκλησιές, δεν είδα άλλο κλειστό χώρο που να απαγορεύεται το κάπνισμα. Κάτι πινακίδες βλέπω που το γράφουν, αλλά μάλλον τις βλέπουν μόνον οι μη καπνιστές.

Θα μου πεις, μόνον αυτός ο νόμος είναι ανενεργός; Απαγορεύεται και στους πολιτικούς να λένε ψέματα στον λαό προκειμένου να ανέβουν στην εξουσία για προσωπικό τους όφελος και μόνο, αλλά δεν είδα να τηρείται.

Ο δε προστάτης της Υγείας μας υπουργός κ. Ξανθός, δεν βλέπει τον Πολάκη, τον έτερο υπουργό Υγείας να καπνίζει μέσα στο υπουργείο, ακόμη και στην αίθουσα συνεντεύξεων; Ποια ποινή επέβαλε; [Μόνο με τα «δήθεν», ω,ρέ σύντροφοι, δεν κυβερνιέται για πολύ μια χώρα]

Αυτό που γίνεται με τα αμερικανικά ΜΜΕ για προβολή της Χίλαρυ Κλίντον δεν έχει προηγούμενο. Το CNN σε 24ωρη βάση προπαγανδίζει Χίλαρυ. Κι όταν έχει άλλες ειδήσεις, περνά τρέιλερ γι’ αυτήν στο κάτω μέρος της οθόνης. Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Τραμπ μπροστά και η Χίλαρυ έχει τα νευράκια της. Άσε που χάνει και το τουρκικό λόμπι, μια και υπήρξαν δημοσιεύματα για την υποστήριξή της στον Γκιουλέν.

Αντι-αμερικανική διαδήλωση στην Τουρκία, στην βάση του Ιντσιρλίκ, αλλά στην πολύ απαλή έκδοσή της. Τουλάχιστον 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την βάση, ζητώντας να κλείσει «εδώ και τώρα». Όμως, η διαδήλωση δεν μεταδόθηκε από κύρια μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, εκτός από ορισμένα περιφερειακά. Ξέρει ο σουλτάνος. Δείχνουμε τον θυμό μας, αλλά μη ξεπεράσουμε και τα όρια, και θυμώσουν στα σοβαρά και οι Αμερικανοί.

Τρικυμία εν κρανίω. Αρκετά -κυβερνητικά και μη-, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβαν ακόμη γιατί τους εκτόξευσαν στην εξουσία, από την κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας στην οποία βρίσκονταν παρέα με τους «γνωστούς αγνώστους». Τα αποτελέσματα το δείχνουν αλλ’ αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Επειδή μόνον αυτοί μπορούν να υπηρετήσουν τον πιο άγριο καπιταλισμό, παίρνοντας τα πιο βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Ποιοι άλλοι μπορούσαν να το πετύχουν αυτό, χωρίς να διαλυθεί το σύμπαν;

Γι’ αυτό και μόνο γέλιο προκαλούν οι αντιδράσεις όσων παριστάνουν τον αριστερό και κοινωνικά ευαίσθητο, που ενώ ψηφίζουν νόμους -και τους υπερασπίζονται μάλιστα στην Βουλή- οι οποίοι τσακίζουν τον λαό, εκφράζουν την ανησυχία τους, επειδή η κυβέρνησή τους -η δική τους κυβέρνηση, η οποία υπάρχει επειδή αυτοί την στηρίζουν- εφαρμόζει τους νόμους, αραιά και που. Τόση γελοιότητα;

Έγιναν της μόδας οι καταλήψεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα τις αποκαλεί «μαφιόζικη πρακτική». Το ίδιο κόμμα, στην αντιπολίτευση, τις καταλήψεις γραφείων της τότε κυβέρνησης, τις αποκαλούσε «εκδηλώσεις κοινωνικής οργής».

Επανήρχισε η εισαγγελική έρευνα για διαφθορά στα έργα «Σκόπια 2014» της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι. Κυρίως αφορά τα γλυπτά του Μ. Αλεξάνδρου, κόστους 8,2 εκατ. ευρώ, του Φίλιππου Β΄ που κόστισε 4,4 εκατ. ευρώ, του Τσάρου Σαμουήλ, 1,5 εκατ. ευρώ και του Μετόντι Αντόνοφ Τσέντο 868.000 ευρώ, που φιλοτεχνήθηκαν σε ιταλικά χυτήρια. Γερές μπίζνες ο Γκρούεφσκι.