Skip to main content

Ο χειμώνας στην κορύφωση, το επίδομα θέρμανσης αγνοείται

Μετά τη συρρίκνωση του κονδυλίου κατά 50%, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα μειωθούν οι δικαιούχοι ή αν θα πάρει λιγότερα ο ίδιος αριθμός δικαιούχων.

Μπορεί να φτάσαμε στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνονται να βιάζονται καθόλου για να εκδώσουν την απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Το θέμα είναι, τι ακριβώς ...περιμένουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συρρίκνωση του κονδυλίου κατά 50%, ακόμα δεν έχουν αποφασίσει στην κυβέρνηση αν θα μειωθούν οι δικαιούχοι ή αν θα πάρει λιγότερα ο ίδιος αριθμός δικαιούχων με πέρυσι. Η επιλογή θα είναι κρίσιμη, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ωστόσο είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι σημαντικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι η χορήγηση του επιδόματος προσδιορίζεται χρονικά για τον Φεβρουάριο, αλλά σε μία δόση. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Το ακόμα πιο παράδοξο; Ότι αυτή η τακτική, της καθυστερημένης απόδοσης του συγκεκριμένου επιδόματος, τείνει να γίνει ...θεσμός. Το ακόμα πιο παράδοξο; Στο οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να έμαθαν από τον περσινό θόρυβο που προκλήθηκε, λόγω της καθυστερημένης πληρωμής του επιδόματος και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος.

Μόνο που αυτή τη φορά, το λάθος θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Γιατί εκτός από καθυστερημένο θα είναι και περικομμένο, είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση...