Skip to main content

Ο διασυρμός στη Eurovision και ο «γνήσιος Αριστερός» Σταθάκης

Ο διασυρμός της Ελλάδας στη Eurovision, το... οικόπεδο του Μπαλτά και ο «γνήσιος Αριστερός» Σταθάκης με καταθέσεις 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν τα μισά από αυτά που ψηφίζει σήμερα η Αριστερά, ψηφιζόταν το 2010, έστω το 2012, θα είχαμε τελειώσει τώρα. Αλλά, αφενός η λυσσώδης αντίδραση της Αριστεράς, αφετέρου η επίκληση του πολιτικού κόστους των αστών, μάς οδήγησε στην φρικτή κατάσταση που βιώνουμε. Δεν υπάρχει κάποιος που απαλλάσσεται της ευθύνης.

Πατώσαμε μετ’ επαίνων στην Eurovision. Ο Τσακνής, εκλεκτός της κυβέρνησης, πιστός στην θολοκουλτούρα, εμφάνισε κάποιους που μας είπε ότι είναι τραγουδιστές, και έγιναν και συγκρότημα. Έτσι, φυσικά, εννοεί η κυβέρνηση την αξιοκρατική επιλογή. Αλλά δεν κατάλαβαν κι αυτοί που «τραγούδησαν», ότι αντί να αναβαθμιστούν, θα πάθουν ό,τι και ο Ρακιντζής, που εξαφανίστηκε έκτοτε; [και μάλιστα, αυτός τραγουδούσε…]

Απορώ, όμως, γιατί δεν στείλαμε στην Eurovision τον σύμβουλο του Βούτση που τραγουδάει σε ταβέρνες; Τον Καρανίκα όχι, επειδή αυτός ήταν απλώς σερβιτόρος, αι έχει υψηλά καθήκοντα ως σύμβουλος στρατηγικής [στην Ελλάδα όλα γίνονται, ή τίποτα]. Θα ήθελα όμως να μάθω ποια είναι τα κριτήρια με τα επιλέχτηκε το συγκεκριμένο «συγκρότημα», επειδή υπάρχουν πολλές εκδοχές.

Άλλοι λένε, ότι ήσαν κομματικά. Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν πως είδε ο Χορταρέας στο φλιτζάνι, ότι είναι οι κατάλληλοι. Εγώ νομίζω, πως ήταν συμβολική κίνηση του «προοδευτικού» Τσακνή, να βαράμε το νταούλι και να χορεύουν οι αγορές. Υπάρχει βέβαια και μια εκδοχή που γράφηκε στο διαδίκτυο, ότι σκοπίμως στείλαμε συγκρότημα χαμένο από χέρι, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει οικονομικά να φιλοξενήσει την Eurovision, αν ερχόμασταν πρώτοι. Είδες μυαλό ο Τσακνής;

Ξύπνησε το πρωί ο Μπαλτάς, σκέφτηκε «τι να κάνω σήμερα, για να δείξω ότι υπάρχω;» (αφού τα αφεντικά τού έκοψαν τον βήχα για αποφυλάκιση του Ξηρού και άλλων τρομοκρατών), και είπε να πάρει ένα οικόπεδο για δικαστικές αίθουσες.

Έφερε το θέμα στην Βουλή, του εξηγούσαν ότι κάνει λάθος, πεντάρα δεν έδινε ως γνήσιος «προοδευτικός» που γράφει την δημοκρατία στα παλιά του παπούτσια (αλλά την επικαλείται για αντιδημοκρατικές ενέργειες), όμως έπεσε πάνω στην Δούρου, που άλλα προγραμμάτισε στο ίδιο οικόπεδο.

Κι έβαλε την ουρά στα σκέλια, που λένε, και σα να μη συνέβη τίποτε που τον εξέθετε -κοτζάμ καθηγητή, με το κύρος που έχουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι καθηγητές- τα άλλαξε, και παίρνει δώρο άλλο οικόπεδο που του δίνει ο Καμμένος, ο συγκυβερνήτης-συνένοχος. Και όλα, καλά, και συριζέικα.

Μαζί με τη σύζυγό του ο Σταθάκης δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα, ξέρει τι σημαίνει φτώχεια, και μπορεί ως γνήσιος Αριστερός, να βρεθεί στο πλευρό των αναξιοπαθούντων. Η οικογένειά του έχει συμμετοχή και σε 51 ακίνητα. Σίγουρα, κάποιους πρόσφυγες θα έχει βολέψει εκεί, όπως όλοι οι σύντροφοί του, που άνοιξαν τα σπίτια τους να τους φιλοξενήσουν.

Στα Σκόπια, οι Αλβανοί αποτελούν το 35% του πληθυσμού, και το πολίτευμα λέει ότι αποφασίζει η πλειοψηφία. Στην Κύπρο οι Τ/κ είναι -ή, πρέπει να είναι- το 20% και θα αποφασίζει η μειοψηφία, αν υπάρξει συμφωνία. Και υπάρχουν Ελλαδίτες και Κύπριοι πολιτικοί που την επιδιώκουν.