Skip to main content

Ο δήμος Σταυρούπολης προστατεύει το περιβάλλον με κάδους ανακύκλωσης

Επιπλέον υπηρεσίες ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων παρέχει ο δήμος Σταυρούπολης νομού Ξάνθης.
Ο Δήμος Σταυρούπολης του νομού  Ξάνθης, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, αποφάσισε να προμηθεύσει τους κατοίκους του, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΜΑΘ, κάδους κομποστοποίησης οικιακής χρήσης.

Στους ειδικούς αυτούς κάδους τοποθετούνται οργανικά απορρίμματα, όπως είναι οι φλούδες από φρούτα και τα λαχανικά, αποφάγια, τσόφλια αυγών, φύλλα, χορτάρι, λουλούδια κ.ά.

Το όφελος από τη χρήση των συγκεκριμένων κάδων είναι διπλό, όπως επισημαίνει ανακοίνωση του δήμου Σταυρούπολης.

Με τον κάδο, σημειώνει η ανακοίνωση, πρώτα από όλα απαλλάσσεται το περιβάλλον από ένα μεγάλο όγκο απορριμμάτων και επιπλέον όλα αυτά τα υλικά μετατρέπονται σε ένα  είδος φυλλοχώματος πλούσιο σε οργανικά στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους καλλιέργειες.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα οργανικά απορρίμματα αποτελούν το 40% του συνόλου των απορριμμάτων, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η χρήση των κάδων κομποστοποίησης για τη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων.

Ο δήμος Σταυροούπολης καλεί όσους κατοίκους του δήμου ενδιαφέρονται για την προμήθεια του συγκεκριμένου κάδου να επικοινωνεί με το αρμόδιο τμήμα του δήμου στο 25420 22226.