Skip to main content

Ο δράστης της Λιέγης είχε δολοφονήσει έναν ακόμα άνθρωπο τη Δευτέρα

Θύμα ήταν ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTBF, βρέθηκε δολοφονημένος με σφυρί στην κοινότητα Ον.

O δράστης της χθεσινής επίθεσης στην Λιέγη του Βελγίου, που κατέληξε στον θάνατο δύο αστυνομικών κι ενός πολίτη, είχε διαπράξει έναν ακόμα φόνο λίγες ώρες νωρίτερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάν Γιανμπόν.

Θύμα ήταν ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTBF, βρέθηκε δολοφονημένος με σφυρί στην κοινότητα Ον, κοντά στην πόλη Ροσφόρ, από την οποία προερχόταν ο δράστης Μπεντζαμάν Ερμάν.

Το φονικό όπλο βρέθηκε σε αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιήσει ο Ερμάν, ο οποίος ήταν αδειούχος των φυλακών, όπως μεταδίδει η RTBF.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αστυνομία είναι ο δράστης και ο 30χρονος να διέπραξαν ληστεία σε κοσμηματοπωλείο κοντά στην Ον και στη συνέχεια ο Ερμάν να δολοφόνησε τον συνεργό του. Δεν αποκλείεται να ήταν γνώριμοι.

Οι βελγικές Αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για τρομοκρατία σχετικά με το αιματοκύλισμα στη Λιέγη, αν και ο κ. Γιανμπόν διευκρίνισε ότι ακόμα υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε και πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα των εισαγγελέων. «Υπάρχουν στοιχεία υπέρ και [στοιχεία] κατά», είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Bel RTL.

Η έρευνα για την δολοφονία στην Ον είναι, για την ώρα, ξεχωριστή από το χτύπημα στη Λιέγη.

Ο Ερμάν ήταν γνωστός στην Αστυνομία για μικροεγκλήματα, κυρίως κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ριζοσπαστικοποιήθηκε στην φυλακή.