Skip to main content

Ο «Εμπρηστικός Πυρήνας Αναρχικών» πίσω από τον εμπρησμό οχημάτων

Εκφράσαμε τη δική μας οργή όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Φλεβάρη αφήσαμε πίσω μας 5 κρατικά αμάξια στις φλόγες, αναφέρουν οι εμπρηστές.

Η οργάνωση «Εμπρηστικός Πυρήνας Αναρχικών» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχημάτων της ΕΥΑΘ και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστότοπο του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι εμπρηστές αναγνωρίζουν ως δικό τους δρόμο «το δρόμο της άμεσης δράσης, του εδώ και τώρα, της εκφραζόμενης οργής ως πρακτικές καταστροφής αυτού του σάπιου συστήματος που θέλει να καταστείλει και να φυλακίσει σώματα και μυαλά».

Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

«Αυτό που τα σύνορα αποτελούν για ένα κράτος φαίνεται από τα επίπεδα ασφάλειας και ελέγχου που εφαρμόζονται με συνεχώς εξελισσόμενα τεχνολογικά και νομοθετικά μέσα. Είναι βασικές δομές για τη λειτουργία των κρατικών μηχανισμών εφόσον επιτρέπουν τον έλεγχο ή/και την παρεμπόδιση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και απελάσεις, συλλήψεις ή ξυλοδαρμούς. Οι μετανάστες δεν αντιμετωπίζονται με ισότητα, αλλά περισσότερο με διακρίσεις, ενώ σκιαγραφούνται ως κλέφτες, τρομοκράτες, εγκληματίες. Ταυτόχρονα, άδειες παραμονής και διάφορες κάρτες Visa αποτελούν νόμιμα προσχήματα για να τεθούν εκτός νόμου άνθρωποι που μόλις έχουν φτάσει σε μια χώρα που δεν είναι αυτή που έχουν γεννηθεί (εκτός από τις περιπτώσεις όπου πρόκειται για δυτικο-ευρωπαίους ή για κάποιον ευκατάστατο με βαρύ πορτοφόλι).

Αναγωρίζουμε ως δικό μας το δρόμο της άμεσης δράσης, του εδώ και τώρα, της εκφραζόμενης οργής ως πρακτικές καταστροφής αυτού του σάπιου συστήματος που θέλει να καταστείλει και να φυλακίσει σώματα και μυαλά.

Γι' αυτό το λόγο, εκφράσαμε τη δική μας οργή όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Φλεβάρη και βγαίνοντας από το πάρκινγκ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης στη Καλαμαριά, αφήσαμε πίσω μας 5 κρατικά αμάξια στις φλόγες.

Μέχρι την καταστροφή του υπάρχοντος.

Για την αναρχία».