Skip to main content

Ο ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο των επαφών κυβέρνησης με θεσμούς

Σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε χθες, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά

Με φορολογικά θέματα αρχίζουν σήμερα οι επαφές των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κυβέρνησης, σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε χθες, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για ν. Κατσέλη).

Στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών, με το οποίο έκλεισαν οι χθεσινές επαφές, ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, ενώ συζητείται η παράταση στον ν. Κατσέλη (λήγει στις 31/12/2018) και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.

Στη συνέχεια θα συζητηθούν: Δημοσιονομική διαχείριση, Επιχειρηματικό περιβάλλον και αγορές προϊόντων, Εργασιακά, Κοινωνική πρόνοια, Χρηματοπιστωτικά και Follow up- Δημοσιονομικά.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων, θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.