Skip to main content

Ο ενθουσιασμός για τον Κοτζιά και οι πικρές αλήθειες για το ΝΑΤΟ

Το καρανίκειο ύφος και ήθος στην πολιτική, ο ενθουσιασμός των Σκοπιανών με τον υπουργό Εξωτερικών και τα επίπεδα θερμότητας του επεισοδίου στα Ίμια

Με αυθεντικό καρανίκειο ύφος και ήθος, ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και ανέπτυξε το σκεπτικό του περί "κεντροδεξιάς μαφίας", αποκαλώντας "Μαφιόζους και κατσαπλιάδες, δοσίλογους του εμφυλίου", τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστός στην στρατηγική της επιβολής του διχασμού στην κοινωνία, ώστε να τσιμεντώσει το κόμμα τους ψηφοφόρους -πάγια τακτική της Αριστεράς- δεν εκπλήσσουν οι βρισιές που άλλωστε τον χαρακτηρίζουν. Φοβάμαι όμως ότι τα πιστεύει αυτά που γράφει. Δεν υποκρίνεται.

Κι αυτό είναι χειρότερο, επειδή δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι ενδεικτικό ενός τρόπου σκέψης, με διχαστικά κίνητρα και στοχοποίηση του αντιπάλου. Οι καλοί και έντιμοι είναι το εναπομείναν 2% των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ, και οι υπόλοιποι είναι ο εχθρός, τον οποίο πρέπει να εξουδετερώσουν.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Λεβέντ Τσακίρογλου-CEO του ομίλου Κοτς είπε: Η εταιρία μας η Tookç μαζί με την Avis Budget Group αγοράζουν την Avis Budget στην Ελλάδα. Πιστεύω πως αυτές οι επενδύσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στο παγκόσμιο όραμα μας και στην ανάπτυξη μας στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα έρθει με την πώληση εταιριών στους Τούρκους;

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο "υπερβούν τα όρια", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, υποστηρίζοντας, ωστόσο πως τα γεγονότα στα Ίμια δεν συνιστούν θερμό επεισόδιο.

Όμως, παγωμένο δεν το λες. Μάλλον χλιαρό το θεωρεί ο Βίτσας. Αλλά δεν μας είπε ποια είναι τα όρια, που δεν πρέπει να υπερβεί η Τουρκία. Αν διεκδικήσει φερ’ ειπείν την Αίγινα, τα ξεπερνά; Την Εύβοια;

Ενθουσιασμός στα σλαβικά Μέσα των Σκοπίων, από την παρομοίωση του κράτους τους ως "ωραία κυρία", από τον Ν. Κοτζιά. Μετέδωσε το "Radio Slobodna Evropa", συνέντευξή του, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα δεν πάμε να βαπτίσουμε αυτό το κράτος, σήμερα αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία, και μάλιστα για εκατόν σαράντα κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος, είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στο γάμο και αναρωτιέται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει και το επίθετο το ανδρός της».

Ο Καμμένος υποστήριζε μετά πάθους ότι το ΝΑΤΟ έρχεται στο Αιγαίο, και θα αποτελεί ασπίδα στα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων. Τα είπε όμως αυτά χωρίς να ρωτήσει το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει συγκεκριμένο σκοπό δημιουργίας. Τον είχε αποκαλύψει ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Λόρδος Ismey.

Στο ερώτημα γιατί δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ είχε απαντήσει με το γνωστό βρετανικό φλέγμα: «Για να κρατήσει την Αμερική εντός [της Ευρώπης], την Ρωσία εκτός και την Γερμανία κάτω»!

Βιάζεται ο Κοτζιάς να κλείνει συμφωνίες, μη επωφελείς για την Ελλάδα, χωρίς να δώσει ποτέ πειστική εξήγηση για τους λόγους που το κάνει, επιτρέποντας να δημιουργούνται υπόνοιες. Αφού αυτό το κρατικό υβρίδιο σε λίγο θα διαλυθεί, ή εξαλβανιστεί, τι λόγο έχουμε να τους διατηρούμε;

Ενδεικτικό της αλβανοποίησης οι ευχαριστίες της Αλβανίδας δημάρχου του Αρατσίνοβο, Μιλίκιε Χαλίμι, στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, για την υλοποίηση της υπόσχεσής του να κάνει την αλβανική γλώσσα ισότιμη με την σλαβική και να καθιερώσει 24ωρη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην αλβανική γλώσσα. Η κυβέρνηση ετοιμάζει αλβανικό κράτος με το όνομα Μακεδονία.