Skip to main content

Η αξιοπιστία της κυβέρνησης και το ανέκδοτο με τον βοσκό και τον λύκο

Οι εξυπνάκηδες που κατευθύνουν τον πρωθυπουργό, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και τα Ελληνικά στη Β. Ήπειρο

Άλλο πράγμα είναι ο έξυπνος, και άλλο ο εξυπνάκιας. Από την στιγμή που οι εξυπνάκηδες που κατευθύνουν τον πρωθυπουργό, και έγινε εκμετάλλευση της υποκλοπής των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ, με επόμενη κίνηση την έξαρση της επίθεσης εναντίον του Ταμείου, έχασε η αριστερίστικη κυβέρνηση και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας, που είχε σε κάποιους κύκλους.

Φυσικό επακόλουθο, να μη γίνεται πλέον δεκτή καμιά εισήγηση της Ελλάδας, και οι δανειστές να απαιτούν ανυποχώρητοι, ό,τι θέλουν, ελλείψει εμπιστοσύνης στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Τόσος ερασιτεχνισμός, αποκλείεται να υπάρχει κάπου αλλού στον τριτοκοσμικό κόσμο, προς τον οποίο μας οδηγούν συνειδητά οι κυβερνητικοί σοβιετικοί.

Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα, είναι πως η προσωπικότητα του πρωθυπουργού τον οδηγεί πάντα «να δραπετεύει» από το πρόβλημα, επειδή δεν μπορεί να το λύσει, είτε λόγω έλλειψης ικανοτήτων, είτε λόγω έλλειψης θέλησης. Το χειρότερο είναι, πως το πρόβλημα το δημιουργεί ο ίδιος. Θυμίζω την βυζαντινή παροιμία: «Ο ορύσσων βόθρον εν αυτώ εμπεσούται». Μόνο που παίρνει κι εμάς μαζί του.

Εκείνο το ανέκδοτο με τον βοσκό και τους λύκους, το ξέρει ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας; Αν δεν το ξέρει, να του το πουν. Μήπως και αντιληφθεί ότι οι συνομιλητές του δεν έκαναν καριέρα μόνον μέσα από καταλήψεις.

Να καταργηθούν τα Ελληνικά στη Β. Ήπειρο θέλουν οι Αλβανοί, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας. Το υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας αποφάσισε όπως, οι μαθητές της 5ης τάξης υποβληθούν σε εξετάσεις τριών μαθημάτων, στην (αλβανική) γλώσσα, τα μαθηματικά και τις επιστήμες. Όμως, τα παιδιά έχουν διδαχθεί αυτά τα μαθήματα στην ελληνική γλώσσα και κατά συνέπεια τούς είναι αδύνατο να απαντήσουν σε τεστ στην αλβανική. Σαφής παραβίαση βασικών μειονοτικών δικαιωμάτων. Ποιος θα ενδιαφερθεί;

Δεν μας έφταναν οι Τούρκοι, έχουμε και τους Μαυροβούνιους! Κατά την επίσκεψη στην Δυτική Θράκη, ο υπουργός Θρησκευμάτων του Μαυροβουνίου Ριφάτ Φέιζιτς δήλωσε, πως «Αγαπά πολύ την δυτική Θράκη, πως έμαθε καλά τα θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και ότι η καρδιά του είναι εδώ μαζί με τα αδέρφια του». Επισκέφτηκε φυσικά προξενοσυλλόγους και προξενοεφημερίδα. Θα καταλάβουν ποτέ οι τουρκολάτρες και οι ενδοτικοί, πού οδηγεί η πάση θυσία απόκτηση προξενικών ψήφων;

Μεγάλη ζήτηση σε ξένα νομίσματα παρατηρείται στα Σκόπια, όπου οι πολίτες, λόγω της έκρυθμης κατάστασης ανησυχούν για την τύχη των χρημάτων τους, με ορατή την υποτίμηση του δηναρίου, αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί σύντομα. [διανύουμε ήδη την 15η μέρα συνεχών διαδηλώσεων].

Φυσικά και επιβάλλεται να υπάρχουν μουσουλμάνοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Θράκης, αλλά γιατί τα κόμματα πρέπει να προτιμούν προξενικούς υποψήφιους; Για να τους προτιμήσει η Άγκυρα; Και γι’ αυτές τις ψήφους πρέπει να τραυματίζεται η Ελλάδα; Ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε κουτοπόνηρα, πως η άρνηση εγκατάστασης προσφύγων στην Θράκη «δεν συνάδει με τον θρακικό πολιτισμό», και με την παραδοσιακή φιλοξενία.

Να ρωτήσω τον τουρκόφρονα εξυπνάκια βουλευτή του Ποταμιού, αν οι πρόσφυγες δεν ήσαν μουσουλμάνοι, αλλά χριστιανοί, που θα αύξαιναν τον χριστιανικό πληθυσμό στην Θράκη, θα τους δεχόταν; Και γιατί τότε ξεσηκώθηκαν οι προξενοπράκτορες όταν εγκαταστάθηκαν στην Θράκη, χριστιανοί από τις πρώην Σοβιετικές χώρες; Πού πήγε τότε «ο θρακικός πολιτισμός και η φιλοξενία»;