Skip to main content

Όλος ο μυστικός κόσμος του Ευγένιου Τριβιζά στη ΔΕΘ (φωτο+vid)

Οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το νέο και τρίτο κατά σειρά, θεματικό πάρκο της ΔΕΘ - HELEXPO, ανοίγουν τις πύλες τους στις 24 Οκτωβρίου .

Στον «μυστικό» και όχι «μαγικό», όπως τον αποκαλεί ο ίδιος, κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά θα έχουν την ευκαιρία να... «χαθούν» μικροί και μεγάλοι από την ερχόμενη εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη.

Οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένειου Τριβιζά», το νέο και τρίτο κατά σειρά, θεματικό πάρκο της ΔΕΘ - HELEXPO, ανοίγουν τις πύλες τους στο περίπτερο 1 τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως τον Φεβρουάριο του 2017, κρύβοντας πολλές εκπλήξεις για όλους τους Θεσσαλονικείς, με βασικό χαρακτηριστικό τους ήρωες των παραμυθιών του αγαπημένου συγγραφέα.

Οι επισκέπτες του πάρκου, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους, θα απολαύσουν μια μαγική διαδρομή μέσα στους κόσμους των παραμυθιών του διεθνώς καταξιωμένου μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Ο Φραγκίσκος το φραγκόσυκο, ο περιβόητος εφευρέτης της Φρουτοπίας, η μάγισσα Φρικαντέλα και το στοιχειωμένο κάστρο της, ο κ. Ζαχαρίας με την Γλυκερία του, το απίθανο τσίρκο του Μανόλη, αλλά και η Δόνα Τερηδόνα θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να δώσουν στους επισκέπτες, όπως λένε οι διοργανωτές, μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ, ο πολυαγαπημένος συγγραφέας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και έκπληκτος από την προσπάθεια των διοργανωτών και το τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν να μετατρέψουν έναν χώρο 2.000 τμ, σε μια όαση παραμυθιών.

«Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι είναι τι θεωρώ πιο σημαντικό από αυτά που έχω κάνει, τα εγκληματολογικά άρθρα ή τα παιδικά παραμύθια. Η απάντηση είναι πάρα πολύ εύκολη, τα παραμύθια», ανέφερε ο κ. Τριβιζάς, ο οποίος τόνισε ότι τα παραμύθια είναι διαχρονικά και για πάντα, όπως τα διαμάντια.

«Υπάρχει μια τάση στην ελληνική κοινωνία, η οποία οτιδήποτε παιδικό το κρίνει υποδεέστερο, το οποίο είναι λάθος και βλαπτικό για την ίδια την κοινωνία. Τα παιδικά μας αναγνώσματα μας επηρεάζουν βαθύτερα, μας δίνουν τις πρώτες μας συναισθηματικές εμπειρίες», δήλωσε με κάποιο παράπονο ο συγγραφέας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στο θεματικό πάρκο θα υπάρχει και Μουσείο Παραμυθένιων Αντικειμένων, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν και βιβλία.

Για πρώτη φορά ο Ευγένιος Τριβιζάς παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα της παιδικής του ηλικίας, μεταξύ των οποίων ήταν μια παιδική κουδουνίστρα, αλλά και ένα καφέ ζακετάκι.







Ακόμη, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πώς γίνεται ένας εγκληματολόγος να είναι ταυτόχρονα και παραμυθάς, ο κ. Τριβιζάς τόνισε ότι και οι δύο θεωρούν σημαντικό αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκει ασήμαντο.

«Το ασήμαντο μπορεί να είναι σημαντικό και το ευτελές μπορεί να είναι ανεκτίμητο και τα παιδιά το διαισθάνονται αυτό», τόνισε ο πασίγνωστος συγγραφέας και ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια φράση του Oscar Wilde λέγοντας πως, εάν η κοινωνία μας συνεχίσει έτσι, «θα γνωρίζουμε την τιμή κάθε πράγματος, αλλά την αξία κανενός».

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας δήλωσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο πάρκο θα είναι το κορυφαίο σε ό,τι αφορά την ποιότητα και την κινητοποίηση του κόσμου ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Η Έκθεση πλέον μπαίνει σε μια νέα περίοδο. Η ΔΕΘ-Helexpo δεν ασχολείται μόνο με την ψυχαγωγία, αλλά και με την αγωγή ψυχής, και την παραμυθένια ποιητική που κουβαλάνε τα έργα του Τριβιζά».

«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά εκτός από ψυχαγωγικό, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Όλα τα εκθέματα έχουν την υπογραφή του Ευγένειου Τριβιζά. Είναι τιμή της ΔΕΘ-Helexpo να συμμετέχει σε ένα τέτοιο γεγονός», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις 40.000 μαθητών.

Οι Μαγικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Πέμπτη: 09:00 - 14:00
Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Σάββατο: 11:00 - 19:00
Κυριακή: 11:00 - 15:00

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 6,00 €/ άτομο
Οικογενειακό: (2 γονείς με 2 παιδιά): 18,00€
Άνεργοι: 4€ (μόνο Παρασκευή)
Άνεργοι Οικογενειακό: 12€ (μόνο Παρασκευή)
0-3 χρονών: δωρεάν

Πληροφορίες: 2310 291715 και 2310 291207
Κρατήσεις γκρουπ και σχολείων: 2310 291243, 2310 291267