Skip to main content

Ο «φιλόσοφος της Αριστεράς» Μπαλτάς και τα μυθεύματα Πάγκαλου

Ο «φιλόσοφος της Αριστεράς» Αριστείδης Μπαλτάς, τα νέα μυθεύματα του Πάγκαλου και ο «κρυπτοχριστιανός» υπουργός Εξωτερικών.

Τι μαθαίνει κανείς… Ότι ο Μπαλτάς είναι ο «φιλόσοφος της Αριστεράς». Έτσι τον αποκαλούν οι σύντροφοί του. Πείτε το βρε παιδιά, από την αρχή, για να μη απορώ πού την βρήκε τόση σοφία ο Μπαλαούρας! Τώρα εξηγείτε… Έχει δίπλα του τον αριστεριστή φιλόσοφο. Ακόμα κι ένας σερβιτόρος, κλέβοντας λίγη από την σοφία του Μπαλτά, μπορεί να γίνει σύμβουλος στρατηγικής.

Είπε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, από τους πρώτους που αποκάλυψε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος, ότι αρνήθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στο gay pride και δήλωσε για το σύνθημα περί «Υπερηφάνειας» των ομοφυλοφίλων: «Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου, για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας».

Ο γνωστός Πάγκαλος, συνεχίζει να προκαλεί με τα μυθεύματά του. Σε συνέντευξή του [Γιατί τον καλούν, ποτέ δεν το κατάλαβα. Τι έχει κάνει στην πολιτική, ώστε να έχει βαρύτητα η γνώμη του;] είπε ότι εκλήθη να κάνει διπλωματία με ανύπαρκτο στόλο, στα Ίμια. «Η δύναμη των Τούρκων ήταν σαφώς υπέρτερη. Υπήρχε συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας εάν γινόταν το μπραφ θα κλαίγανε μανούλες από την πλευρά μας», είπε με έμφαση.

Και ότι Χόλμπρουκ του είπε πως δεν μας αφήσουν οι ΗΠΑ να πολεμήσουμε με τους Τούρκους, επειδή θα μας μπλοκάρουν τους πυραύλους μας, που θα πέφτουν στη θάλασσα. Είναι φανερό, πως ο άνθρωπος έχει επηρεαστεί από συνωμοσιολογίες ιστορίες.

Οι αξιωματικοί του ναυτικού, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα πράγματα, έχουν την εντελώς αντίθετη γνώμη με τον Πάγκαλο, του οποίου τα παραμύθια όμως μπορεί να γίνουν πιστευτά από όσους δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες φυσικά προσβάλλονται όταν ακούν τις σαπουνόφουσκες του Πάγκαλου, για να δικαιολογήσει την δική του πολιτική ανεπάρκεια.

Μια 19χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στη Ρεν της Γαλλίας, όταν τη μαχαίρωσε τρεις φορές ένας μουσουλμάνος, με ιστορικό βαριάς ψυχασθένειας, ο οποίος δήλωσε ότι υπακούει σε φωνές που τον διέταξαν να κάνει μια θυσία για το Ραμαζάνι. Δηλαδή, οι άλλοι τζιχαντιστές δεν έχουν ιστορικό «βαριάς ψυχασθένειας»; Νορμάλ είναι;

Ο «πατριάρχης» της διαφήμισης David Ogilvy είχε υποβάλλει αίτημα στο αμερικανικό κράτος να αντιμετωπίζονται τα ψέματα των πολιτικών, όπως και των διαφημιστών. Όταν ένας διαφημιστής ξεγελάσει τους καταναλωτές -ακόμη και άθελά του- και το προϊόν δεν έχει τα συστατικά που ανέφερε η διαφήμιση, τιμωρείται. Για ποιο λόγο μένει ατιμώρητος ένας πολιτικός, που παραπλάνησε τον λαό, και το πρόγραμμα που υλοποιεί δεν είναι ίδιο μ’ αυτό που διαφήμισε;

Δεν είναι μυστικό, πως ο αγαπημένος της στήλης είναι ο Ν. Κοτζιάς. Και πρέπει να είναι αμοιβαία η αγάπη, επειδή με τροφοδοτεί συνεχώς με υλικό. Έμαθα τώρα, πως είναι και κρυπτοχριστιανός [φανερός δεν μπορεί να είναι, επειδή δεν συμβιβάζεται με τον μαρξισμό, που θεωρεί την θρησκεία «όπιο του λαού»]. Εξέφρασε στον Ιερώνυμο «τον βαθύ σεβασμό που τρέφει, όπως είπε, για την Ορθοδοξία μας και τη συλλογικότητά της, στον πόνο και στον καημό που κουβαλάει, αλλά πάνω από όλα στην ιδιαίτερη πνευματικότητά της, τής οποίας ο αρχιεπίσκοπος είναι ένα λαμπρό παράδειγμα. [Είπε και άλλα, αλλά δεν έχω χώρο].