Skip to main content

«Ο φορέας με τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων πανελλαδικά το ΑΠΘ»

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που θέτει σε διαθεσιμότητα 97 διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που θέτει σε διαθεσιμότητα 97 διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συλλόγου ΑΠΘ, Σάββας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συλλόγου ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, και η Πρόεδρος Διοικητικού Συλλόγου Πανεπιστημιου Μακεδονίας, Αντωνία Ψάλτου.

Σύμφωνα με τους παραπάνω η ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη έχει ως στόχο τις απολύσεις 97 συνάδελφων καθώς όπως δηλώνουν «με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, και παρακάμπτοντας τη Βουλή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, χωρίς την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τον Πρύτανη του Ιδρύματος μας, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 97 συνάδελφους από τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν στις υπηρεσίες του ΑΠΘ, και αφού θα αμείβονται για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους στη συνέχεια θα απολυθούν».

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλος  αριθμός απολύσεων, γεγονός που καθιστά το ΑΠΘ το φορέα με τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων πανελλαδικά, παρόλο που θεωρείται ήδη δραματικά υποστελεχωμένος.

«Η απόπειρα απόλυσης των 97 είναι μόνο η αρχή. Με τη νέα χρονιά καινούριες ρυθμίσεις θα έρθουν και ποιος ξέρει πόσους και ποιους θα αφορούν τότε» δηλώνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Α.Π.Θ και καλεί τους εργαζόμενους από τους άλλους φορείς που πλήττονται αλλά και κάθε εργαζόμενο, μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, να συντονιστούν με τον σύλλογό τους και να συνεχίσουν με κοινές πρωτοβουλίες για συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις – πορείες – εκδηλώσεις.