Skip to main content

Ο Γ. Μαρκοπουλιώτης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Ο κ. Μαρκοπουλιώτης υπηρέτησε σε σειρά συμβουλευτικών και διοικητικών θέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η περιφερειακή πολιτική.

Ο Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης αναλαμβάνει σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2018, καθήκοντα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αφότου προσλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1987, ο κ. Μαρκοπουλιώτης υπηρέτησε σε σειρά συμβουλευτικών και διοικητικών θέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η περιφερειακή πολιτική, οι θαλάσσιες υποθέσεις, η απασχόληση, η αλιεία και η επικοινωνία, μεταδίδει η Ναυτεμπορική.

Επίσης, υπηρέτησε στα ιδιαίτερα γραφεία των Eπιτρόπων Bruce Millan και Monika Wulf-Mathies, αρμόδιων για τις περιφερειακές πολιτικές και το ταμείο συνοχής στις Επιτροπές Delors II και Santer, αντιστοίχως. Κατά το διάστημα 2001-2006 διετέλεσε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ το 2006, αφού επέστρεψε στις Βρυξέλλες, διορίστηκε προϊστάμενος της μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό των Aντιπροσωπειών στα κράτη μέλη.

Από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ο κ. Μαρκοπουλιώτης εργάστηκε ως επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη, η οποία ήταν αρμόδια για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία, ενώ από τον Μάρτιο του 2012 υπηρέτησε ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο.