Skip to main content

Ο Γιάννης Μασούτης νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ (τελικό αποτέλεσμα)

Αύξηση της συμμετοχής των μελών του ΕΒΕΘ στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Τελικά αποτελέσματα στο σύνολο των ψηφοδελτίων

Με ποσοστό 88,59% κερδίζει πανηγυρικά τις εκλογές ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,  με τον επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη να αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία του ΕΒΕΘ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στις φετινές εκλογές, που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, έκανε τη μεγάλη έκπληξη όσον αφορά τις συμμετοχές, καθώς ήταν το μόνο Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στο οποίο αυξήθηκε οι αριθμός των ψηφισάντων και μάλιστα κατά περίπου 12%.

Συγκεκριμένα, στις 12 τα μεσάνυκτα και στο 100% των ψηφοδελτίων, ο ενωτικός μεγάλος συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μασούτη ήταν πρώτος με ποσοστό 88,59%% των ψήφων, ενώ ο πρωτοεμφανισθείς συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης ΕΒΕΘ», με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καλανδρέα, είχε ποσοστό 8,54% των ψήφων. Τα λευκά και τα άκυρα αρθροίζονται σε 2,87% των ψήφων. Εάν η αναγωγή γίνει χωρίς τα λευκά/άκυρα, τότε το ποσοστό του συνδυασμού του Γιάννη Μασούτη φθάνει το 91,2% και του Γιώργου Καλανδρέα το 8,2%.

Σημειώνεται ότι στις φετινές εκλογές, ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν αυξημένος κατά περίπου 12%, στους 1.428, έναντι 1.276 που πήγαν στις κάλπες στις προηγούμενες εκλογές του ΕΒΕΘ, το 2011.

Με βάσει τα ανωτέρω το Νέο Επιμελητήριο λαμβάνει 37 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο των 41 εδρών και η Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης καταλαμβάνει 4 έδρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με τις φετινές εκλογές ολοκληρώνεται η 16ετής συνεχής προσφορά του κ. Δημήτρη Μπακατσέλου, στο ΕΒΕΘ και ειδικά από τη θέση του προέδρου.