Skip to main content

O γιος του Ερντογάν σχετίζεται με τζιχαντιστές (φωτο)

Η επίμαχη φωτογραφία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, εντείνει τις εικασίες περί συνεργασίας του Μπιλάλ Ερντογάν με το ΙΚ στο λαθρεμπόριο πετρελαίου

Παράνομη συνεργασία του γιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, με φερόμενα ως ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, «βλέπει» το ρωσικό πρακτορείο Russia Today, επικαλούμενο μία φωτογραφία τού Μπιλάλ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Η φωτογραφία αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, εντείνει τις εικασίες περί συνεργασίας του γιου του Τούρκου προέδρου με τους τζιχαντιστές στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.




 Στη συνέχεια του δημοσιεύματος υπάρχει δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τους πόρους που εξασφαλίζουν οι τζιχαντιστές από το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλά χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια δολάρια από τις αγοραπωλησίες πετρελαίου. Επιπρόσθετα, προστατεύεται από τον στρατό ενός ολόκληρου κράτους. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί δρουν τόσο βάναυσα και με τόσο θράσος και γιατί σκοτώνουν ανθρώπους με τέτοια βαρβαρότητα. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την γνωστοποίηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις.

«Ο ψύχραιμος παρατηρητής βεβαίως οφείλει να φιλτράρει επαρκώς τις πληροφορίες που φτάνουν από ΜΜΕ των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση θερμού επεισοδίου, όπως τώρα η Ρωσία με την Τουρκία», συνεχίζει το δημοσίευμα.


Ο Ρετζέπ, ο Μπιλάλ και το 1 δισ. δολάρια



Όπως αναφέρει το RT, ήταν Φεβρουάριος του 2014 όταν διέρρευσε ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακουγόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συζητά με το γιο του για το πώς θα αποκρύψουν τεράστια χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων.

«Στην αρχή της συνομιλίας, ο Τούρκος Πρόεδρος, τότε πρωθυπουργός, ενημερώνει το γιο του Μπιλάλ, για την αστυνομική έρευνα και του ζητά να "μηδενίσει" τα ποσά που βρίσκονται στα σπίτια διαφόρων ανθρώπων. Στη δεύτερη συνομιλία, ο Μπιλάλ λέει στον πατέρα του ότι αποφάσισαν να διαμοιράσουν τα χρήματα σε διάφορους επιχειρηματίες στους οποίους χρωστούν, και ο Τούρκος πρωθυπουργός εγκρίνει το σχέδιο και επαναλαμβάνει πως "είναι καλύτερο να μηδενίσουν εντελώς τα χρήματα"», τονίζει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Τότε ο Ερντογάν είχε αρνηθεί την αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου και σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι αυτό είναι προϊόν μοντάζ και "απολύτως ψεύτικο", τονίζοντας πως "οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικης συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου"».

«Υπενθυμίζεται ότι το χειμώνα 2013-2014, η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν είχε συγκλονιστεί από τεράστια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονταν υπουργοί και ο γιος του Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορήθηκε για αθέμιτη άσκηση επιρροής και υπεξαιρέσεις», σημειώνεται.

«Όλες οι δικαστικές έρευνες που είχαν αρχίσει τότε έκλεισαν και έκτοτε ο Ερντογάν "έδειξε" ως υποκινητή των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ πολιτικό του αντίπαλο, μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν», καταλήγει το δημοσίευμα του Russia Today.