Skip to main content

Ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναβάθμισε σε Β «υψηλό» την Ελλάδα

Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης DBRS, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας του Eurogroup

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μία βαθμίδα από Β σε Β «υψηλό» προχώρησε η DBRS, διατηρώντας τις προοπτικές στην κατηγορία «θετικές».

Στον απόηχο των αποφάσεων του Eurogroup ο καναδικός οίκος εκτιμά ότι τα νέα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα βοηθήσουν τη χώρα να αντεπεξέλθει στις μεσοπρόθεσμες δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ η το «μαξιλάρι ρευστότητας» θα ενισχύσει την προσπάθειά της να επιστρέψει στις αγορές.

Παράλληλα αποτιμά θετικά τη συμφωνία για τον μηχανισμό «ενισχυμένης εποπτείας» της Κομισιόν, που θα συνδέει την επίτευξη των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων με πρόσθετα θετικά χρηματοδοτικά μέτρα, παρέχοντας έτσι ένα πρόσθετο κίνητρο στην Ελλάδα να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η DBRS επισημαίνει ότι αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση με τη μεταμνημονιακή εποπτεία, τη συνεχιζόμενη υλοποίηση αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων και την πρόσβαση στις αγορές.