Skip to main content

Ο Ιβάν Σαββίδης θα υποδεχθεί τον Πούτιν στο Άγιον Όρος

Μαζί με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσίων - Αναβρασμός εν όψει της άφιξης του Ρώσου προέδρου, 1.000 Ρώσοι θα αφιχθούν στο Όρος

Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσίων, Κύριλλος, θα υποδεχθούν από κοινού τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, το ερχόμενο Σάββατο στο Άγιον Όρος.

Αιτία της επίσκεψης του κ. Πούτιν στην αθωνική πολιτεία, αλλά και του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας, αποτελεί η συμπλήρωση 1.000 ετών Ρώσικης παρουσίας στο «Περιβόλι της Παναγίας». Με την παρουσία του εκεί, ανάμεσα σε ελάχιστους υψηλά προσκεκλημένους, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς που συνεχίζει να διατηρεί με τη ρωσική ηγεσία.

Ο Ιβάν Σαββίδης ενδεχομένως να παρακολουθήσει σήμερα τον εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ, ενώ αύριο, Παρασκευή θα συνοδεύσει τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών για να υποδεχθούν μαζί την επόμενη μέρα τον Ρώσο πρόεδρο.

Η Μονή Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε φρούριο εν όψει της άφιξης Πούτιν, ενώ πληροφορίες από τη Μονή Βατοπεδίου κάνουν λόγο για περίπου 1.000 άτομα από τη Ρωσία που θα φτάσουν αυτές τις μέρες στο Άγιον Όρος.

Τα υπουργεία εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συζητήσεις για την κατάρτιση του προγράμματος, καθώς επίσης και τις ελληνικές παρουσίες στον Άθωνα.

Στο Άγιο Όρος αναμένεται να μεταβεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.