Skip to main content

Ο καιρός απειλεί τις προσπάθειες για την πετρελαιοκηλίδα

Αμερικανοί μετεωρολόγοι παρακολουθούν με ανησυχία το σύστημα τροπικών καταιγίδων που σχηματίζεται στην Καραϊβική και μπορεί να φτάσει στον κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας προβλήματα στα σκάφη που προσπ
Αμερικανοί μετεωρολόγοι παρακολουθούν με ανησυχία το σύστημα τροπικών καταιγίδων που σχηματίζεται στην Καραϊβική και μπορεί να φτάσει στον κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας προβλήματα στα σκάφη που προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια πετρελαιοκηλίδα.

Όπως ανακοίνωσε η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία AccuWeather, εξετάζει την πιθανότητα το σύστημα αυτό να περάσει από τον κόλπο του Μεξικού αργά την Κυριακή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Είναι επίσης πιθανό η καταιγίδα να σπρώξει περισσότερο πετρέλαιο στις ακτές της Λουιζιάνα, του Μισισίπη, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται από σήμερα στο Πουέρτο Ρίκο, την Ισπανιόλα, την Τζαμάικα, την Κούβα και την Φλόριντα.

Εξάλλου, σήμερα Παρασκευή έκλεισε η διάσημη παραλία με άσπρη άμμο στην Πενσάκολα της Φλόριντα, όταν ξεβράστηκαν στην ακτή μπάλες πίσσας.