Skip to main content

Η δήλωση Ξυδάκη για την Αγιά Σοφιά που δεν καταπίνεται ούτε με... ξίδι

Οι συναντήσεις του Ερντογάν με τα γιουσουφάκια, η δήλωση Ξυδάκη που δεν καταπίνεται ούτε με... ξιδάκι και το παιχνίδι των προξενάνθρωπων στη Θράκη.

Οι προξενάνθρωποι στην Θράκη δεν θέλουν τα μουσουλμανόπαιδα στα δημόσια σχολεία. Πρόεδροι των τουρκικών μειονοτικών φορέων εκπαίδευσης, έκαναν έκκληση να σταλούν τα παιδιά της μειονότητας σε μειονοτικά σχολεία κι όχι στα δημόσια.

Το αστείο (;) είναι πως κάποιοι εξ αυτών αναφέρουν ότι «στο μειονοτικό σχολείο τα παιδιά μαθαίνουν και την «δική τους γλώσσα». Άραγε οι Πομάκοι μαθητές διδάσκονται την πομακική; Οι Ρομά, ποια γλώσσα θα διδαχτούν;

Έχει λυσσάξει ο Ερντογάν να συναντηθεί με κάποιον σοβαρό ηγέτη, μια και κατ’ αυτάς μόνο γιουσουφάκια συναντά. Τους ηγέτες Αλβανίας, Ουκρανίας, Πακιστάν και άλλους όμοιου κύρους. Τώρα, ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι που θα τελεστεί την Παρασκευή στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Και όχι μόνον αυτό. Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να μιλήσει στην τελετή αυτή, στην οποία αναμένεται ότι θα παραστούν προσωπικότητες απ' όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωτών της κηδείας [Όχι ο Ομπάμα, ναι ο Μπιλ Κλίντον, που θα βγάλει και τον επικήδειο - αβάντα στην πολυαγαπημένη του σύζυγο για την προεδρία των ΗΠΑ].

Ούτε με... ξιδάκι δεν καταπίνεται η δήλωση Ξυδάκη, ότι, σιγά και τι έγινε που πάνε για τζαμί την Αγιά Σοφιά [αρκεί να μη γίνονται απρέπειες, είπε, χωρίς να διευκρινίσει τι απρέπειες μπορούν να γίνουν σε ένα τζαμί]. Θα μου πεις, ο Ξυδάκης ένιωθε αλεργία για την Αμφίπολη, για την Αγιά Σοφιά θα στενοχωρηθεί;

Ίσως, κι αυτός κι οι όμοιοί του, νιώθουν ξεκομμένοι από την ιστορία των Ελλήνων. Άλλωστε, ποτέ οι μαρξιστές δεν αναγνώρισαν την σύνδεση των σημερινών Ελλήνων με τους αρχαίους, ούτε την σχέση του ελληνισμού με το Βυζάντιο.

Όταν κάποτε λόγιος Έλληνας συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη [κατά την δεκαετία του ‘80] με τόμο της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας υπό μάλης, τον ρώτησε πώς συμβιβάζεται με το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί έγραφαν πως το Βυζάντιο ήταν ανεθνικό, ενώ ο συνθέτης έγραφε μουσική για τη «ρωμιοσύνη»; Η έκπληξη του Μίκη ήταν τεράστια [είναι γνωστό πως δεν είχε εμβαθύνει ιδιαίτερα στον μαρξισμό, άλλωστε από την ΕΟΝ του Μεταξά ξεκίνησε, όπως και ο Γλέζος].

Επομένως ο Ξυδάκης, και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ως μαρξιστές ασχέτως «παρακλαδιού», θα ενδιαφερθούν αν ο Πούτιν βάλει χέρι στο Μαυσωλείο του Λένιν. Εκεί μάλιστα, θα επέμβουν.

Σημείωση: Ο Ερντογάν, από την εποχή ακόμη που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης απαιτούσε και υποσχόταν να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί [Τότε έγιναν και στενοί φίλοι με τον Αβραμόπουλο - γιατί άραγε, τι κοινό έχουν, εκτός από τον έρωτα και των δυο στην γκλαμουριά;].

Εβδομήντα πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, από το Αφγανιστάν, προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Βουλγαρία, στην περιοχή του συνοριακού σταθμού της Εξοχής.

Την ομάδα ανακάλυψαν Βούλγαροι συνοριοφύλακες και ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές, οι οποίες σταμάτησαν τους πρόσφυγες πριν περάσουν στην Βουλγαρία. Πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν εγκατασταθεί σε ένα από τα κέντρα προσφύγων στην περιοχή της Καβάλας.