Skip to main content

Ο Καπόν σύμβουλος οικονομικής ανάπτυξης της εφημερίδας «Μακεδονία»

Ο πρώην αντιδήμαρχος που παραιτήθηκε για την υπόθεση δανείου από την ProtonBank και παραμένει δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες την προσπάθεια οικονομικής «αναγέννησης» τ

του Τάσου Τασιούλα

Σύμβουλος οικονομικής ανάπτυξης στην εταιρεία που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.grο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης και νυν δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη, Χασδάι Καπόν.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στη Voria.gr και ο διευθυντής του συγκροτήματος, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ο κ. Καπόν δεν αναλαμβάνει τα καθήκοντα του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή Γιάννη Μάτσικα (αναμένεται να βγει στη σύνταξη) στο συγκρότημα της Μοναστηρίου 85, αλλά θέση συμβούλου σε μια σειρά από ζητήματα επέκτασης των δραστηριοτήτων του συγκροτήματος και κυρίως την προσπάθεια προσέλκυσης κεφαλαίων, ώστε να ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα εν μέσω κρίσης.

Ο κ. Καπόν αναλαμβάνει το αναπτυξιακό κομμάτι στο ιστορικό συγκρότημα Τύπου της Θεσσαλονίκης σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς η εταιρία έχει πάρει προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της και προσπαθεί να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99.

Πρωτοδίκως δεν τα κατάφερε, όμως το Μάιο αναμένεται το εφετείο. Επίσης, τα οικονομικά προβλήματα είναι υπαρκτά, καθώς οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι έχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία που φτάνουν τους δυο μήνες, παρότι έβαλαν… πλάτη στο συγκρότημα, προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στο άρθρο 99, με υπογραφή μειώσεων μισθών. Προσφάτως, από τη «Μακεδονία» σε καθεστώς «απόλυσης» (με προειδοποίηση) μπήκαν τέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις. Και γι’ αυτό το ζήτημα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης θα έχει αύριο το μεσημέρι συνάντηση με την εκπρόσωπο του εργοδότη, δικηγόρο, Βίκυ Σουλοπούλου.

Ο κ. Καπόν αναλαμβάνει τη θέση του συμβούλου οικονομικής ανάπτυξης όμως σε μια κρίσιμη και για τον ίδιο όμως περίοδο, καθώς προσφάτως η εμπλοκή του στην υπόθεση των δανείων της ProtonBank (τον αφορά υπόθεση δανείου άνω των 13 εκ. ευρώ), τον οδήγησε στην παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, «για λόγους ηθικής τάξης».

Η υπόθεση με το δάνειο Καπόν είναι σε εξέλιξη, ενώ από την ProtonBank δάνειο ύψους 35 εκ. ευρώ είχε γίνει γνωστό από δημοσιεύματα ότι είχε πάρει και η ιδιοκτησία του συγκροτήματος της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ», της οποίας σύμβουλος οικονομικής ανάπτυξης έγινε ο πρώην αντιδήμαρχος.

Πρώτη δημοσίευση: 17:22