Skip to main content

Οι παιδικοί εκβιασμοί των Σκοπιανών και το φάουλ Κοτζιά με Ερντογάν

H... συριζίτιδα που κόλλησε ο Κοτζιάς, η σύμπραξη Σκοπίων-Αλβανίας και ο παιδιάστικος εκβιασμός της πΓΔΜ για ένταξη σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Σκόπια και Αλβανία. Πραγματοποιήθηκε εχθές κοινή διακυβερνητική σύσκεψη στο Πόγραδετς της Β. Ηπείρου, με τον Έντι Ράμα να διοργανώνει εορταστική δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και την αντιπροσωπεία της κυβέρνησής του. Ακολούθησε η επίσημη τελετή της υπογραφής εγγράφων σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα.

Συνεχίζεται από τα Σκόπια ο παιδιάστικος εκβιασμός για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε: «Οι προσπάθειες για την προώθηση φιλελεύθερων πολιτικών στα Βαλκάνια θα "ναυαγήσουν", αν δεν προσφερθεί στα Σκόπια μία σταθερή προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του επόμενου έτους». Δεν μας είπε όμως, η Αλβανία που είναι στο ΝΑΤΟ, πόσο φιλελευθεροποίησε την πολιτική της και έλεγξε την διαφθορά;

Πάντως η Σεκερίνσκα επαναλαμβάνει τα περί διατήρησης της εθνότητας των Σλάβων ως… Μακεδόνων: «Οι περισσότεροι θα αποδεχθούν έναν αξιοπρεπή και λογικό συμβιβασμό [σ.σ. εννοεί στην ονομασία], εφόσον θεωρούν ότι η λύση ανοίγει προοπτικές για το μέλλον, ότι δεν απειλεί την ταυτότητα, την εθνική υπερηφάνεια ή τα εθνικά μας χαρακτηριστικά», είπε.

Ο Ν. Κοτζιάς, και λυπάμαι που το λέγω, κόλλησε συριζίτιδα και συμπεριφέρεται όπως τα κομματικά στελέχη. Αλλιώς πίστευα πως θα διαχειριστεί το θέμα της επίσκεψης Ερντογάν. Και το ένα λάθος [της πρόσκλησης] φέρνει το άλλο [της προσβολής των δημοσιογράφων, αναλυτών και του ελληνικού λαού, τους οποίους υποτιμά, ότι δεν έχουν νου να καταλάβουν].

Και διέπραξε το λάθος, να υποστηρίξει έμμεσα ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν θα έκαναν ενοχλητικές ερωτήσεις στον Ερντογάν, και δεν θα εδημιουργείτο θέμα με την Συνθήκη της Λωζάνης. Θα έκαναν δηλαδή ερωτήσεις με χαρτάκι που θα τους έδινε η κυβέρνηση;